Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Concert extraordinar „White Harps’ Quartet” la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

Sala Unirii din Alba Iulia a găzduit joi, 13 decembrie, de la ora 18.00, un concert extraordinar pentru harpe, susţinut de „White Harps’ Quartet”. Intitulat întocmai ca formația care-l susţine și anume White Harps, spectacolul a deschis șirul manifestărilor culturale al celei de-a treia ediții a Festivalului Iernii „Alba în magia Crăciunului”.

Seara muzicală de joi a fost dedicată Crăciunului: o ocazie de a asculta un repertoriu rafinat, compus din operele binecunoscute ale unora precum Bach, Ravel, Gershwin, Prokofiev și Tchaikovsky. A fost un prilej pentru ca toţi prietenii culturii italiene să se întâlnească şi să-şi facă urările de sărbători.

Eroinele spectacolului au fost un cvartet de harpe, format din patru superbe și talentate reprezentante ale sexului frumos, care, la fiecare apariţie, reuşesc să smulgă ropotele de aplauze şi sincera admiraţie a auditoriului. Este un cvartet care a luat naștere în 1993 şi, de atunci, succesul de care s-a bucurat a fost mereu în creștere.

„White Harps’ Quartet” s-a născut din nevoia de a experimenta noi valenţe acustico-expresive ale acestui instrument clasic de o mare delicateţe şi romantism, care e harpa, nevoie care se împlineşte prin abordarea mai multor genuri şi stiluri muzicale. Astfel, formația propune un repertoriu ce îmbină culoarul muzical de la Vivaldi la Gershwin, de la motivele clasice ale dansurilor spaniole la idiomul jazzului contemporan. Repertoriul conține compoziții ale maeștrilor I. Albeniz, J.S. Bach, De Falla, E. Deltour, G. Gaslini, G. Gershwin, E. Granados, S. Joplin, M. Milhaud, Parish-Avars, S. Prokofiev, J.P. Rameau, M. Ravel, R. Roger și P. Tchaikovsky. Cuceriţi de particularităţile artistice ieşite din comun ale grupului, cunoscuţi compozitori italieni, ca Giorgio Gaslini şi Fabrizio Francia, au compus şi dedicat grupului noi opere, care încântă publicul de pe toate meridianele.

După terminarea studiilor universitare, cu rezultate excelente, membrele cvartetului (Sabina Baratella, Alessandra Targa, Alice Belardini-Pini și Giulia Rettore) s-au perfecţionat cu profesori de renume mondial.

Concertul „White Harps” este un proiect al Institutului Italian de Cultură din România și Fundația Pro Art Hermannstadt, fiind invitat la Alba Iulia de către Consiliul Județean Alba.

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax