Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii locali s-au întrunit, vineri, în şedinţă ordinară. Vezi ce au supus la vot


Publicat

Consilierii locali s-au întrunit vineri în şedinţă ordinară, pentru a supune la vot 29 de proiecte de hotărâri. Printre punctele prezente pe ordinea de zi se numără asocierea Consiliului Local Alba Iulia cu ONG-ul „Maria Beatrice”, în vederea realizării unui centru socio-medical pentru persoane cu dizabilităţi, prelungirea contractului cu Societatea de Transport Public Alba şi însuşirea planului de acţiune pentru Energie Durabilă.

Vă prezentăm integral ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local:

PROIECT AL ORDINII DE ZI:
I . Diverse.
II. Proiecte de hotărâri privind:
1. Execuția bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe trimestrul II al anului 2011.
2. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe anul 2011
3. Acordarea de facilităţi fiscale unei persoane fizice
4. Alocarea unor sume de bani din bugetul local pentru activităţi culturale
5. Delegarea gestiunii Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân
6. Delegarea gestiunii Serviciului public de salubrizare, amenajare şi întreţinere zone verzi
7. Modificarea şi completarea „Inventarului – bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Alba Iulia”
8. Demolarea centralei termice CT 29 din domeniul privat al municipiului Alba Iulia
9. Încheierea unui protocol de colaborare cu Centrul Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti”
10. Prelungirea contractului nr. 3835/2001 încheiat între Consiliul local şi Societatea de Transport Public
11. Plata cotizaţiei Consiliului local al municipiului Alba Iulia către AIDA – Transport Local pe anul 2011
12. Însuşirea Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă
13. Aprobă şi avizează documentaţii de urbanism (PUD, PUZ).
Art.1 : Avizează Planul Urbanistic Zonal “REGLEMENTARE ZONA DE LOCUINTE INDIVIDUALE SI REALIZARE ACCES – MODIFICARE PUZ ALBA IULIA – MICESTI, ALBA
IULIA, STR.NAZARETH ILLIT solicitant PACURAR IOAN, CIUGUDEAN TRAIAN”.
Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal “CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE SI REALIZARE DRUM ACCES, ALBA IULIA, STR.FANTANELE, ZONA DINAMITA, STR.FANTANELE, FN solicitant LAPADUS ADRIAN, ADAM MIHAI, MARGINEAN ANA”.
Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal “INTRODUCERE IN INTRAVILAN IN VEDEREA CONSTRUIRII DE LOCUINTE FAMILIALE, ALBA IULIA, MICESTI, ZONA PRIMPRETOR, STR. FAGARAS solicitant BENDEA VALENTIN, BENDEA MARIA, GUSTERITAN GHEORGHE, GUSTERITAN ELENA”.
Art.4 : Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu “CONSTRUIREA CELEI DE-A DOUA LOCUINTE UNIFAMILIALA PE PARCELA, ALBA IULIA, MICESTI, STR.ZLATNEI, NR.33 solicitant BEGHI VICTORIA”.
Art.5 : Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu “CONSTRUIRE LOCUINTE INSIRUITE, ALBA IULIA, str. Calea Motilor, FN solicitant CUCUI ALIN FLORIN, CUCUI CLADONIA, BOCA MARIN AUGUSTIN, BOCA JANINA”.
Art.6 : Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu “CONSTRUIRE BISERICA DIN LEMN ( CAPELA), CHIOSC COMERCIAL SI ALIMENTATIE PUBLICA – TIP FAST FOOD, AMPLASARE BUST „ CAROL DAVILA” SI REALIZARE ACCES DIN STR. FANTANELE – SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ALBA, ALBA IULIA, b-dul. Revolutiei 1989, nr 23, solicitant CONSILIUL JUDETEAN ALBA pentru SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ALBA”.
Art.7: : Aprobă Planul Urbanistic Zonal “CONSTRUIRE LOCUINŢA UNIFAMILIALA, ALBA IULIA, BARABANT, ALEE DIN STR. TURNATORIEI, NR.80 solicitant FARA MIHAI”.
Art.8: Aprobă Planul Urbanistic Zonal “INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTE INDIVIDUALE, ALBA IULIA, ZONA COASTA CURATA solicitant SANDOR GEORGETA, HANCHES EUGENIA”.
Art.9: Aprobă Planul Urbanistic Zonal “CONSTRUIRE LOCUINŢE INDIVIDUALE, ALBA IULIA, STR. VASILE ALECSANDRI, NR.45 solicitant CHIRILA ADRIAN SI ROSU AGAFTIA”.
Art.10: Aprobă Planul Urbanistic Zonal “MODIFICARE PUZ APROBAT PRIN HCL 68/2008 PRIN REPOZITIONARE STRADA, ALBA IULIA – PARTOS, STR. ION GHICA, solicitant POPA POMPILITA, STOIA LAURENTIA POMPILITA, DETESAN IOAN, JILINSCHI EMANUEL, MACARIE MARTA”.
14. Aprobarea unui act adiţional la contractul cu nr. 21841/2007 încheiat între Consiliul local al municipiului Alba Iulia şi SC Utilaj Transport SA
15. Vânzarea prin licitaţie publică a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, extravilan Oarda „Fundoaie”, înscris în CF nr. 80209 cu nr. top vechi 518/2
16. Asocierea dintre Consiliul local al municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Non – Guvernamentala Maria Beatrice în vederea realizării unui centru socio-medical pentru persoane cu dizabilităţi (copii şi adulti cu dizabilităţi şi familiile lor)
17. Asocierea dintre Consiliul local al municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă în vederea colaborării în cadul Centrului de Resurse Dinamys pentru amenajarea unui spaţiu Outdoor în zona Mamut
18. Vânzarea prin licitaţie publică a unui teren situat pe strada Bucureşti
19. Vânzarea prin negociere directă a unui teren situat în Alba Iulia, str. Iaşilor, FN
20. Asocierea dintre Consiliul local şi Întreprinderea Individuală Puşcaş Ioan în vederea amenajării unei baze sportive în incinta Şcolii Generale Vasile Goldiş, Alba Iulia
21. Vânzarea directă către SC Matin Maier SRL a unui teren situat în Alba
Iulia strada Călăraşi, nr. 15
22. Concesionarea directă către SC Occident 2000 a unor suprafeţe de teren situat în Alba Iulia, strada Ion Alexandru, FN
23. Atribuie în proprietate terenul aferent caselor particulare.
24. Atribuie în proprietate terenul aferent apartamantelor în cota indiviză deţinută din construcţii solicitanţilor proprietari de apartamente.
25. Parcelarea şi înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, B-dul Revoluţiei, nr. 1D
26. Rectificarea suprafeţei unui imobil (teren) proprietatea municipiului Alba Iulia situat în str. Petru Dobra, nr. 2
27. Expertiză tehnică efectuată în Dosar nr. 5167/176/2011, aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia
28. Parcelarea unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Patriarh Simion Cristea
29. Îndreptarea erorii materiale înscrise în Hotărârea Consiliului local al municipiului Alba Iulia nr. 88/2011ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Andreea Fechete, adolescenta din Alba Iulia care scrie cărți în engleză. Pasiunea pentru pisici, transformată în literatură

Publicat

Andreea Fechete, o tânără de 13 ani din Alba Iulia, care adoră animalele, stă pe internet, citește cărți și își petrece timpul cu prietenii – profilul normal al unei adolescente. Numai că Andreea este un exemplu pentru cei de vârsta ei și nu numai.

Tânăra are până acum trei cărți scrise și lucrează la a patra, toate în limba engleză și toate inspirate dintr-o serie pe care Andreea a citit-o și recitit-o, în engleză, dar și în română. 

Alba24 a stat de vorbă cu tânăra din Alba Iulia, pentru a afla cum ajunge o elevă de gimnaziu să scrie cărți în limba engleză.

Andreea este elevă la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” și în toamnă va trece în clasa a VIII-a. A învățat limba engleză de la școală, de pe internet, dar cel mai mult din cărțile pe care le citește, ”Pisicile Războinice” (Warrior Cats), o serie care urmăresc aventurile unui grup de pisici.

Cărțile sunt scrise de un grup de persoane sub pseudonimul colectiv Erin Hunter. Până acum, tânăra a citit cele 33 de volume în limba engleză și le-a recitit și pe primele 20 de volume traduse și în limba română.

Cum a început să scrie

Inspirată de ”Pisicile Războinice”, de la vârsta de 12 ani, Andreea s-a apucat de scris, în limba engleză, pe platforma de cărți digitale wattpad.com. Într-una dintre cele trei cărți, tânăra din Alba Iulia a luat personajele lui Erin Hunter și le-a reimaginat într-o altă acțiune.

Poți să citești ce scrie Andreea aici, sau aici.

Apoi tânăra și-a format propriul univers, propriile personaje și, cu o imaginație ieșită din comun, le-a creat ”pe foaia” digitală. Așa au rezultat două cărți scrise la 12 și 13 ani.

Mai mult, tânăra nu s-a oprit din scris și ne-a declarat că deja lucrează la a patra carte, tot despre pisici și aventurile lor în universul imaginat de ea.

Teorii, vlog și Youtube

Pe lângă cele trei cărți scrise, Andreea se ocupă și de un canal de Youtube, unde într-un an a publicat peste 100 de clipuri.

Pentru teorii despre pisici poți să accesezi canalul de Youtube al tinerei din Alba Iulia.

În video-urile postate, adolescenta dezbate teorii despre personajele din cărți, le răspunde altor tineri la întrebările pe care le au despre serie sau discută liber despre universul pisicilor războinice.

Cu trei cărți scrise într-o engleză cursivă, cu a patra în finalizare, Andreea reușește la doar 13 ani să depășească barierele imaginației și să dea dovadă de o inteligență peste medie pentru vârsta ei.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Fiecare școală ar putea decide cum va începe cursurile, în toamnă. Soluții pentru întoarcerea elevilor la ore

Publicat

Unităţile de învăţământ din țară ar putea decide singure cum vor începe, la toamnă, anul şcolar, în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus: tradiţional, cu toţi copiii prezenţi în clasă, online, sau hibrid.

Din toamnă, şcolile ar putea primi „mână liberă” că să decidă cum vor începe noul an. Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie „se ia în calcul și o astfel de variantă, să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ”.

Astfel, în funcție de situația epidemiologică din zona în care funcționează, fiecare școală va stabili cum va începe anul școlar.

Inspectorii şcolari, directorii, experţii în Educaţie şi asociaţiile de părinţi spun că o astfel de decizie ar fi binevenită şi că Ministerul Educaţiei nu poate aplica un singur scenariu pentru câteva mii de şcoli.

sursa: digi24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sportului: Luăm în calcul reluarea unor competiții desfășurate în spații închise. Ce sporturi sunt vizate

Publicat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că ia în calcul reluarea unor competiții sportive în cazul sporturilor care se desfășoară în spații închise.

Anunțul a fost făcut după o întrevedere a ministrului cu reprezentanții următoarelor federații sportive: FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob şi Sanie, FR Nataţie şi FR Canotaj, informează Agerpres.

Reprezentanţi acestor sporturi vor discuta, împreună cu Ionuț Stroe, cu oficialii INSP şi Ministerul Sănătăţii, în legătură cu acest subiect.

„Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, şahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanţarea între participanţi sau alte măsuri de protecţie, astfel încât să minimizăm riscul de infectare”, a spus Stroe.

„Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federaţiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiţii, cu ce probleme se confruntă şi în ce fel poate MTS să ofere asistenţă. O veste importantă pentru sporturile care se desfăşoară în spaţii închise este că luăm în calcul reluarea competiţiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii”, a mai declarat ministrul.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Drumurile județene din Alba intră în revizia de vară. Reparațiile și întreținerea costă peste 20 de milioane de lei

Publicat

DJ 107 A Vurpar Paclisa (14) asfalt drum

Consiliul Județean Alba alocă peste 20 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene aflate în administrare. Printre categoriile lucrări se numără asfaltarea, plombarea sau pietruirea drumurilor, curățirea și repararea șanțurilor și rigolelor, întreținerea podurilor și podețelor, aducerea la profil a acostamentelor și aducerea la cotă a căminelor de vizitare. 

Consiliul Județean Alba a lansat marți, 14 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară pe drumurile județene.

Valoarea totală estimată este de 20.673.546,22 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, acordul cadru de lucrări „Întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene din Alba” cuprinde categorii de lucrări de întreținere curentă și periodică conform Normativului privind întreținerea și repararea drumurilor publice și anume:

 • întreținere drumuri asfaltate – plombe cu frezare și așternere manuală
 • întreținere curentă drumuri pietruite prin scarificare și reprofilare
 • întreținere curentă drumuri pietruite prin scarificare, reprofilare și adaos de material pietros (500.000 mp)
 • tratarea burdușirilor / îmbrăcăminți asfaltice (20.000 mp)
 • aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală și mecanică (300.000 mp)
 • aducerea la profil a acostamentelor și completare cu balast (10.000 mp)
 • întreținerea platformei drumului (863 mc)
 • asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor, canalelor de scurgere (300 km)
 • asigurarea scurgerii apelor prin reparații șanțuri betonate (200 m)
 • asigurarea scurgerii apelor – rigolă prefabricată nouă (100 m)
 • covoare bituminoase cu mixtură asfaltică Ba16 – 4 cm (20 km)
 • strat de uzură din binder BAD20 – 6 cm (3 km)
 • siguranță rutieră (parapet metalic)
 • șanțuri și rigole pavate, betonate
 • ziduri de sprijin și de căptușire (100 m)
 • amenajare platformă cântărire (2 buc.)
 • întreținerea periodică a drumurilor pietruite (5 km)
 • întreținere podețe tubulare (10 buc. D = 800 mm, 5 buc. D = 1000 mm)
 • întreținere poduri beton (10 buc.)
 • aducerea la cotă a căminelor de vizitare, capac și rame beton (150 buc. refolosite, 5 buc. noi)

Vezi AICI cantitățile minime / maxime aferente acordului. 

Vezi AICI LISTA drumurilor județene adminstrate de Consiliul Județean Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate