Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Creștinii ortodocși o prăznuiesc pe Sfânta Muceniță Tatiana, care a trăit în Roma veche

Publicat

sfant

72992_sfanta-mucenita-tatiana Sfânta Muceniță Tatiana este prăznuită de Biserica Ortodoxă Română la 12 ianuarie. Aceasta s-a născut în Roma veche și, datorită curăției în care și-a dus viața, a fost așezată de biserica din Roma în rândul diaconițelor. A suferit martiriul, prin decapitare, în timpul împăratului roman Alexandru Sever (223-235), pentru că a refuzat să jertfească idolilor.

Moaștele Sfintei Tatiana au fost aduse în țara noastră de boierii Craiovești de la Constantinopol, după anul 1453, și depuse inițial la Mănăstirea Bistrița, din județul Vâlcea. De aici ele au fost mutate de voievodul Neagoe Basarab la Biserica Domnească din Curtea de Argeş.

După reorganizarea Mitropoliei Olteniei, la începutul anilor 1950, capul sfintei a fost adus la Catedrala mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova, unde se găsește și astăzi spre cinstire și închinare, alături de moaștele Sfinților Mucenici Serghie și Vah și ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax