Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Rezultate finale la Bac. Reprezentanţii IŞJ Alba susţin că notele de la contestaţii nu schimbă prea mult statutul elevilor picaţi

Publicat

Cei peste 1.300 de elevi din judeţul Alba care nu au fost de acord cu notele obţinute la examenele de Bacalaureat din acest an au aflat, vineri, dacă s-au regăsit lista celor declaraţi admişi în această sesiune. Lucrările lor au fost preluate luni şi trimise la Cluj, pentru reevaluare. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, au făcut contestaţii atât elevii cu note de trecere, cât şi cei care nu au reuşit să obţină mai mult de 2-3 puncte la examene.

UPDATE: Potrivit profesorului Ionel Trifon, vineri dimineaţă se lucra la modificarea notelor în catalog şi afişarea acestora la aviziere. Corectarea contestaţiilor la Cluj s-a finalizat joi seara, în jurul orei 23.00, iar vineri lucrările au fost aduse la Alba.

Ionel Trifon a precizat că există licee, cum este cel de la Abrud, unde notele au fost făcute publice elevilor, de vineri, în jurul orei 11.00. Acesta susţine că sunt modificări la notele elevilor, dar, din păcate, în foarte multe cazuri, acestea nu schimbă statutul acestora. Majoritatea celor care nu au obţinut note de trecere la prima evaluare nu au reuşit să promoveze nici în urma contestaţiilor, iar asta deoarece lucrările erau într-adevăr foarte slabe.


Vă prezentăm regulamentul de corectare a contestaţiilor:

– Cei cu medii între 4,50 şi 4,99 vor primi noua notă indiferent de diferenţă. Ex: un elev cu 4,75, dacă va obţine nota 5,00 va rămâne cu această notă, chiar dacă diferenţa este de doar 0,25. La fel şi în cazul celor cu medii de peste 9,50.

– Pentru toţi ceilalţi, diferenţa trebuie să fie de minimum 0,50 pentru ca nota să fie modificată. Dacă diferenţa însă este de peste 1,50, o a treia comisie va evalua lucrarea.

Astfel, pot apărea cazuri extreme. De exemplu, dacă elevul Marin, cu media generală 5.60 depune contestaţie la toate cele trei probe scrise şi obţine la fiecare 0.4 puncte în plus nu va promova examenul, deşi punctajul său ar duce în mod normal la media 6.0. Asta pentru că nu se înscrie în cele 0.5 puncte minime/proba pe care trebuie să le obţină.

Calendarul admiterii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Elevii care nu vor reuşi să promoveze examenul nici după contestaţii mai au o şansă în cea de-a doua sesiune din această toamnă. Cei care însă se numără printre admişi vor trebui să se pregătească pentru că timpul până la admiterea la facultăţi este relativ scurt. Spre exemplu, la Universitatea „1 Decembrie 1918”, admiterea la una dintre facultăţile existente se organizează în perioada 11 iulie – 19 august 2011 conform următorului calendar:

11 iulie – 15 iulie: înscrierea candidaţilor;
18 iulie – 21 iulie: înscrierea candidaţilor;
22 iulie: susţinerea interviului şi a probelor de aptitudini;
23 iulie – 24 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;
25 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;
25 iulie – 30 iulie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri subvenţionate şi cu taxă;
1 august – 19 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă.

Puteți verifica și aici rezultatele contestațiilor depuse in județul Alba, după numele elevului, în ordine alfabetică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax