Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de clasa a VI-a susțin Evaluarea Națională, proba de Matematică și Științe ale naturii. Vezi MODELE de SUBIECTE

Publicat

elevi

Peste 3.000 de elevi de clasa a VI-a din județul sunt așteptați vineri, 6 iunie, să susțină Evaluarea Națională, proba la Matematică și Științe ale naturii. Aceștia vor avea de rezolvat 15 subiecte și pentru a lua nota maximă vor trebui să demonstreze că știu să calculeze media aritmetică, probleme de geometrie, fracții sau procente, dar și să răspundă la întrebări despre influențele factorilor de mediu asupra organismelor vii, sau să cunoască părțile componente ale plantelor sau relația dintre organe la animale.

Vedeți mai jos un model de subiect:

Clasa a VI-a matematică și științele naturii

La clasa a VI-a, modelul de test pentru matematică şi ştiinţe ale naturii are 15 cerinţe, cu întrebări ce vizează, printre altele, sistemul respirator al piţigoiului şi relaţia dintre organele de simţ, sistemul nervos şi aparatul locomotor în cazul unui mamifer din parcul Cozia, pentru depăşirea unui pericol care l-ar putea ameninţa.

Astfel, cerinţa nr. 13 este “Explică relaţia dintre organele de simţ, sistemul nervos şi aparatul locomotor în cazul unui mamifer din parcul Cozia, pentru depăşirea unui pericol care l-ar putea ameninţa”, iar cerinţa 15 – “În timpul cercetărilor, copiii observă un piţigoi aflat în zbor. Precizează o adaptare a sistemului respirator al piţigoiului pentru zbor”.

Acelaşi test include şi o întrebare despre citirea temperaturii corpului: “Justifică faptul că temperatura indicată de un termometru trebuie citită după un anumit interval de timp de la aducerea lui în contact cu corpul a cărui temperatură trebuie determinată”.

Subiectele sunt realizate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației.

Rezultatele pe care le vor obține elevii NU se înregistrează în catalog, ci “sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, consemnarea în portofoliul educațional al elevului, respectiv informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, potrivit MEN.

Citeşte şi Evaluare Națională 2014: Teste suplimentare pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a la matematică, publicate de Ministerul Educației

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax