Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evaluarea Naţională la clasa a II-a: Peste 3000 de elevi din Alba susţin testările de cunoştinţe

examen bacalaureat evaluare

Publicat

Probele de Evaluare Naţională continuă de luni cu testarea cunoştinţelor de scris şi citit la Limba română pentru pentru elevii de clasa a II-a. În judeţul Alba, sunt peste 3.000 de copii în al doilea an de şcoală. Potrivit modelelor de subiecte publicate de Ministerul Educaţiei, elevii vor avea de citit un text şi de răspuns la 11 întrebări cu variante date sau prin completarea acestuia. La proba de scris, vor avea de redactat un text pe baza unor cerinţe.

Luni, copiii au primit un text despre legenda curcubeului la proba de citit, respectiv despre o vizită la bibliotecă, la proba de scris.

Citește și EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014: Modele de teste pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, publicate de Ministerul Educației

Evaluarea Naţională de clasa a II-a se susţine în premieră din acest an. Din judeţul Alba, sunt 3.301 de elevi de clasa a II-a care vor susţine testările, din care 3.152 din clasele cu predare în limba română, 97 de la maghiară şi 52 de la germană. Rezultatele elevilor nu se trec în catalog, ci reprezintă o evaluare a gradului de asimilare a cunoştinţelor ce va folosi copiilor, părinţilor şi profesorilor pentru anii viitori.

În urma testărilor, va fi realizat un raport tip PISA la nivel naţional, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate pentru remedierea deficienţelor.
Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale şi reprezintă un sistem de pregătire a elevilor, pentru a-i obişnui cu examenul de la finalul ciclului gimnazial.

Elevii au avut aproape o lună la dispoziţie să se familiarizeze cu noile tipuri de teste, după modelul internaţional, Ministerul Educaţiei amânând evaluarea în acest sens.

Calendarul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a:

2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba română

3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba maternă

4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematică

Din 5 iunie, încep testările şi pentru elevii de clasa a VI-a, după următorul calendar:

5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limbă şi comunicare

6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax