Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Evenimente pentru iubitorii muzicii populare şi de fanfară. Spectacole la Lupşa, Livezile şi Căpâlna

Publicat

Duminică, iubitorii muzicii de fanfară şi ai folclorului de calitate pot participa la mai multe evenimente organizate în Alba. Este vorba despre un spectacol susţinut în comuna Lupşa, de tulnicăresele din Avram Iancu şi ansamblurile de dansuri din Mogoş şi Bucium, dezvelirea şi sfinţirea statuii lui Avram Iancu, în comuna Livezile, urmată de un moment oferit de Fanfara Judeţului Alba şi ediţia I a Festivalului folcloric “La Capâlna pe Valea Sebeşului”.

Duminică, ora 12.30, în comuna Livezile, evenimentul „Popas sufletesc pe treptele istoriei” cuprinde dezvelirea şi sfinţirea statuii lui Avram Iancu, lansarea cărţii ,,Avram Iancu – traiectoria unui destin eroic”, autor col. (r) Vasile Cristea şi un spectacol de muzică patriotică susţinut de Fanfara Judeţului Alba. De asemenea, pe scenă vor urca Dorina şi Ilie Nariţa de la Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, Maria Marcu şi grupul folcloric al satului Izvoarele din comuna Livezile.

Duminică, în comuna Lupşa, de la ora 14.00, muzica tradițională românească îi va încânta pe cei care vor fi prezenți în Munții Apuseni, printr-un „Recital de vară”, organizat de Centrul de Cultură “Augustin Bena”, în colaborare cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Evenimentul se desfăşoară în „Locul Târgului” din comuna Lupșa şi marchează finalul unui proiect derulat de cele două instituţii prin care au fost culese din zona Apusenilor elemente de muzică şi dans tradiţionale şi prezentate sub formă de “descărcare de sarcină etnologică”. Este vorba despre lansarea culegerii „Muzică Vocală Tradițională din Munții Apuseni”, de Ioan Bocșa.

Recitalul va fi susținut de Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”, instruit și condus de prof. univ. dr. Ioan Bocșa, alături de Tulnicăresele din Avram Iancu, „Mocăneasca” din Mogoș și „Țarina” de la Bucium.

Tot duminică, de la ora 14.30, la Căminul cultural din Căpâlna începe ediţia I a Festivalului folcloric “La Capâlna pe Valea Sebeşului”. Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba va susţine un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale. Vor evolua pe scenă soliştii ansamblului – Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Catalin Hasa, Nicolae Tuhuţ şi Leontina Fărcaş, acompaniaţi de orchestra ansamblului condusă de dirijorul Alexandru Pal. În spectacol vor fi prezenţi şi dansatorii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, instructor Ioan Lupşe şi Flaviu Mârza.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate