Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziția „Arhitectura italiană interbelică” s-a deschis la Alba Mall

Publicat

Filiala Alba a Ordinului Arhitecților din România a organizat o expoziție cu tema „Arhitectura italiană interbelică”. Vernisajul a avut loc luni, 18 iunie 2012, la ora 18.00, în Complexul Comercial Alba Mall.

La deschiderea expoziției a fost invitat să participe prof. dr. arh. Sorin Vasilescu, de la Universitatea de Arhitectură din București, Catedra de Istorie a Arhitecturii. A susținut o prelegere pe această temă și a prezentat lucrarea sa în domeniu.

“Este vorba despre o expoziţie care este pentru prima dată în România, respectiv într-o ţară din Est. Un capitol din istoria universală a arhitecturii, care intră la o categorie generală care se numeşte arhitectura totalitară. În această perioadă de 2 decenii, în lumea italiană s-a întâmplat cu o forţă şi cu un entuziasm fără de egal ca o generaţie tânără să se arunce într-o expresie a modernismului  (…). Din motive extra valorice şi cu implicare normală şi firească politică asupra acestei arhitecturi, s-a aruncat un val de tăcere, atât timp cât generaţia care a avut suficient de suferit de pe urma statelor totalitare a dispărut. Dispărând, ne putem astăzi permite să abordăm această problemă nemaipunând etichete”, a spus arhitectul Sorin Vasilescu.

Foto: Diana TOTH

[nggallery id=374]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax