Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI începe ALBA FEST 2016: Trei zile de concerte cu artişti internaţionali, foc de artificii, folclor şi spectacol pentru copii. PROGRAM

Publicat


piata-cetatii-concert-Alba-Fest-2015_imagini-aeriene-craiu_1Willy William, James Arhur, dar și cei mai ascultați muzicieni din România, printre care INNA,  Carla’s Dreams şi Antonia sunt capetele de afiș ale AlbaFest 2016. Festivalul de la Alba Iulia se poate înscrie, astfel, în categoria evenimentelor muzicale de renume din România. Albaiulienii și turiștii vor avea parte de trei zile pline de muzică și distracție. Peste 170.000 de euro se vor investi în evenimentul care aduce în Cealaltă Capitală artiști precum Inna, Willy William, James Arhur, dar și cei mai ascultați muzicieni din România, printre care Carla’s Dreams şi Antonia, Trupa Maxim, Adda, Nicoleta Nucă și Fely Donose. 

Desfășurat în cea mai mare cetate a României, Alba Fest devine de neocolit de mii de tineri care aleg să-și întâlnească idolii în regim de gratuitate și să se distreze la preţuri nepiperate, poate singurul festival în care “acces gratuit” înseamnă acces garantat la un show absolut, cu artişti a căror faimă e depăşită doar de numărul de hit-uri.

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de bărbați, femei și copii, pentru alergare, ciclism, fotbal, skate, fitness sau drumeție, de la 900 de branduri: Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

Pentru desfășurarea de forțe anul acesta se vor cheltui 171.000 de euro din care 60.000 de euro vin din partea unor sponsori, iar restul de la bugetul local. Sumele pentru un astfel de eveniment sunt direct proporționale cu numele care vor urca pe scenă. Cei mai în vogă artiști ai momentului vor fi putea fi văzuți și ascultați în Piața Cetății, locul în care se vor desfășura concertele.

alba festPrima zi este una dedicată hit-urilor românești. Trupa Maxim, Adda, Carla’s Dreams, Nicoleta Nucă, Fely Donose și Antonia sunt artiștii care vor încânta albaiulienii și turiștii, la cel mai aşteptat eveniment al acestui an.

În a doua zi de festival la Alba Iulia vin trei artiști de talie mondială. Îi vom asculta LIVE pe Inna, Willy William şi James Arhur.

Duminică, ultima zi de Alba Fest este dedicată iubitorilor de muzică populară și copiilor. De ziua lor, albaiulienii sunt poftiți să-i asculte și să-i aplaude pe unii dintre cei mai apreciați interpreți de folclor: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Dinu Iancu Sălajanu, Laura Lavric, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu, Grupul Icoane, Cornelia și Lupu Rednic, Ansamblul “Mureșul” (Târgu Mureş), Ansamblul Jidvei Romania. Un spectacol veritabil și inconfundabil oferit din suflet, într-un repertoriu tezaur pentru Capitala de Suflet, de către marii cavaleri și doamne ai muzicii populare. Ora de începere a spectacolului este 18.00, în Piața Cetății.

 

PROGRAM ALBA FEST 2016

JOI, 26 mai 2016

Ora 10:00 Conferinţa „Dilema Veche şi generaţia tânără”; participă Sever Voinescu şi Mircea Vasilescu – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Sala multimedia

Ora 13.00 Conferinţa „Dilema Veche şi generaţia tânără”; participă Sever Voinescu şi Mircea Vasilescu – Universitatea „1 Decembrie 1918”, Sala Senatului

Ora 18.00 MEMORIA URBIS, ANUL II. Vernisaj expoziție fotografie – Muzeul Principia

Ora 19.00 BACALAUREAT, regia Cristian Mungiu

Proiecție film – Casa de Cultură a Sindicatelor

VINERI, 27 mai 2016

Ora 12.00 Ceremonialul Schimbului de Gardă – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

Ora 19.00 Spectacol Garda Apulum – Primul război daco-roman. Reenactment Antic – Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina

Ora 19.30  CONCERTE. Adda, Antonia, Maxim, Carla’s Dream, Feli, Nicoleta Nucă/ Scena Piața Cetății

Ora 00.00 AFTER PARTY / Club Stage

SÂMBĂTĂ, 28 mai 2016

Ora 9.30 Parada absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Traseu: Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Cetăţii

Ora 10.00  Ceremonia de absolvire a Promoţiei 2016 a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Scena Piaţa Cetăţii

Ora 10.00  Cupa „Zilele Municipiului Alba Iulia” la fotbal. Turneu de fotbal – Baza sportivă Ampoi II

Ora 11.00  URBIS GRATES. Decernare diplome de excelenţă / Muzeul Principia

Ora 12.00 Ceremonialul Schimbului de Gardă – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

Ora 16.00 Concursul internaţional de machete statice. Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

Ora 17.00 Joacă-te cu Ping şi Pong. Animație stradală pentru copii / Pietonala Mihai Viteazul

Ora 19.00  CONCERTE. Willy William, Inna, James Arthur, warm-up: Mooving Elements / Scena Piața Cetății

Ora 22.15  CLASSIC & FRESH FOR ALBA FEST. Spectacol de artificii

Ora 00.00  AFTER PARTY / Club Stage

DUMINICĂ, 29 mai 2016

Ora 9.00  Concursul internaţional de machete statice. Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

Ora 10:00 Joacă-te cu Ping şi Pong. Animație stradală pentru copii / Pietonala Mihai Viteazul

Ora 11.00  Gaşca Zurli – animale colorate. Spectacol pentru copii / Scena Piața Cetății

Ora 12.00  Ceremonialul Schimbului de Gardă – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

Ora 18.00  CONCERTE. Ansamblul Profesionist „Mureșul”, Veta Biriș, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu și Ansamblul „Icoane”, Laura Lavric, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu – acompaniază Ansamblul „Jidvei România” / Scena Piața Cetății.

Cei care își fac probleme privind numărul mare de oameni și a faptului că nu vor putea să se plimbe liniștiți printre tonetele cu mâncare, suveniruri sau băuturi, trebuie să știe că acestea vor fi amplasate pe Latura de Vest a Cetății, tocmai pentru a permite accesul mai ușor a celor care vor să se bucure și de plimbare prin cetatea.

Comercianții interesați să își comercializeze produsele vor avea de plătit 100 de lei pe metru pătrat asta după ce în urmă cu doi ani se plătea 10 lei pe metru pătrat.

Administrația locală dorește, prin mărirea acestei taxe, să facă o selecție a celor care își vor comercializa produsele la diferite evenimente în Alba Iulia. Cu toate că numărul comercianților va scădea, sumele care intră în buget local de pe urma acestor taxe este mult mai mare. De exemplu, în anul 2014 când taxa era 10 lei, primăria a încasat la Alba Fest 10.470 lei, iar în 2015, cu toate că numărul comercianților a scăzut, s-au încasat 45.492 de lei.

PRIMA ZI, hiturile de la radio, la Alba Iulia:

Chiar dacă nu le vom putea vedea fețele celor de la Carla’s Dreams, măcar le vom putea asculta hit-urile, „Eroina” „Te Rog” „Aripile”, LIVE.

Fanii Antoniei o vor putea vedea și asculta pe frumoasa artistă tot în prima zi de Alba Fest.

Tot în prima zi vor urca pe scenă băieții de la trupa Maxim, finaliști ai concursului X Factor.

Tot de pe scena X Factor ajunge la Alba Iulia și Nicoleta Nucă.

„Va urma” și Feli Donose, tânăra din Sebeş care a reușit să cucerească inimile românilor după participarea la Vocea României.

ADDA revine la „Alba Fest” după ce în urmă cu doi ani  a fost alături de trupa lui Marius Moga.

A DOUA ZI DE ALBA FEST:

Pe 28 mai, veţi avea ocazia să ascultaţi live cele mai ascultate piese ale artiştilor Willy William, James Arthur sau Inna.

Willy William este un DJ francez-jamaican, producător muzical, cântăreț, compozitor și artist faimos pentru remixurile lui și colaborările cu dansatori și muzicieni.

A intrat pe piață în 2003 împreună cu DJ Flex prin hit-ul B Boyz Shake da Body și în 2004 ca producător al Tragedie folosind pseudonimul „Lord William”.

Mai târziu aderă la colectivul francez de muzică Collectif Métissé, de asemenea continuând să-și producă propriile materiale.

James Arthur (28 de ani), este un artist şi compozitor britanic, care a urcat în topuri după ce a lansat piesa „Impossible”.

Iar artista româncă Inna nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscută atât publicului român, cât şi celui internaţional.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristina

    vineri, 20.05.2016 la 01:05

    Piesa „Impossible” era deja pe piața muzicii de câțiva ani,James a facut doar un cover.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2020: Sesiunea specială a examenului începe în 11 mai. Calendarul testărilor

Publicat

examen bac

Absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale vor susține examenul de Bacalaureat în sesiune special, ce va începe în 11 mai. Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării publicat luni în Monitorul Oficial, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfăşura în zilele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

”Transavia” anunță RETRAGEREA din proiectul spitalului pentru copii cu dizabilități ”Maria Beatrice”. Comunicatul companiei

Publicat

maria beatrice 3

Compania Transavia a anunțat miercuri încheierea parteneriatului cu Organizația Neguvernamentală ”Maria Beatrice”, pentru construcția primului spital național pentru copii cu dizabilități.  Comunicatul companiei: ”Transavia anunță comunitatea locală că a încheiat parteneriatul cu ONG Maria Beatrice pentru realizarea primului centru pediatric național pentru copiii și tinerii cu dizabilități. Compania a realizat ridicarea construcției la roșu, investind […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia, reprezentată la Târgul de Turism al României prin Asociația Profesională a Ghizilor de Turism din Trasilvania

Publicat

În perioada 20-23 februarie, la ROMEXPO București a avut loc Târgul de Turism al României. Alba Iulia a fost reprezentată la eveniment de Asociația Profesională a Ghizilor de Turism din Transilvania. Asociația Profesională a Ghizilor de Turism din Transilvania a fost prezentă în cadrul standului Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România. Federația a […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pistă de biciclete și parcare cu 150 de locuri pe strada Viilor din Alba Iulia. Primăria reînvie un proiect din 2017

Publicat

Amenajarea pistei de biciclete pe strada Viilor din Alba Iulia și a unei parcări cu 150 de locuri lângă fabrica Apulum SA costă 1,2 milioane de euro. Documentația proiectului intră la aprobat în ședința Consiliului Local de joi, 27 februarie, cu datele actualizate după cele stabilite în 2017. În noiembrie 2017 a fost aprobată documentația […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate