Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Începe Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” din Alba Iulia. LISTA concurenților și PROGRAMUL

Publicat


IMG_4749Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează, vineri, la Alba Iulia şi transformă „Cealaltă Capitală” în capitala muzicii folk româneşti. Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie, se va desfăşura în perioada 11 – 13 noiembrie şi aduce la Alba Iulia nume mari ale folkului românesc precum Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Emeric Imre Sorin Minghiat, ca invitat special. Festivalul cuprinde şi o secţiune de concurs pentru tineri interpreţi care vor să se lanseze în muzica folk şi se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează vineri, 11 noiembrie, cu un concursul de interpretare şi compoziţie pentru tinerii interpreţi care au trecut în acest an de preselecţii. Anul acesta vor urca pe scenă șase concurenți din cei opt care s-au înscrie în concurs. Aceștia sunt:

Daniel Gheorghe- București

Șerban Goșa- Alba Iulia

Cecilia Papoi și Sorina Puie- din Luduș și Bistrița

Dănuț Sebastian-Reșița

Raluca Marinescu- Alba Iulia

Trupa„Folk Two”- Brașov

Evoluţiile acestora fiind programate la ora 18.00 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și vor concura câte trei pe seară.

folk 2015 1Seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Daniel Avram şi Şcoala de Folk, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Cristian Buică, Emeric Imre şi Mircea Vintilă.

Sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu ora 18.00, continuă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi de folk, iar apoi sunt programate recitaluri susţinute de Paul Tihan (câştigătorul Marelui Premiu la ediţia 2015 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Dinu Olăraşu, Maria Gheorghiu, Poesis, Ducu Bertzi & Friends.

Ziua de duminică, 13 noiembrie, este dedicată celor mai buni tineri interpreţi care vor evolua, începând cu ora 18,00, în Gala Laureaţilor, iar apoi vor susţine recitaluri Grupul Vocal Instrumental „Primavera”, Dan Vană, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu & Band.

În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: George Stanca (poet şi publicist), Florin Săsărman (cantautor), Dinu Olăraşu (cantautor), Emeric Imre (cantautor), Marinela Popa (profesor la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba), Stelian Feraru (profesor, director Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Mihai Cosmin Popescu (redactor la Radio România). Sufletul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” şi cel care a iniţiat acest eveniment este cunoscutul interpret albaiulian de muzică folk Vali Şerban.

„Continuăm seria evenimentelor culturale de bună calitate, organizate şi în acest an de Consiliul Judeţean Alba, cu o nouă ediţie a Festivalului de Muzica Folk „Ziua de mâine”. Nu doar că vom avea la Alba Iulia, pentru trei zile, cele mai sonore nume ale scenei folk din România dar, în cadrul festivalului, se va organiza şi o nouă ediţie a concursului destinat descoperirii şi promovării tinerelor talente”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel.
„Alba Iulia devine la sfârşitul acestei săptămâni capitala muzicii folk româneşti când cei mai îndrăgiţi interpreţi ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. Este deja un eveniment naţional de tradiţie care sperăm să încânte şi în acest an publicul. Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este o invitaţie la spectacole de muzică folk de calitate pentru cei care îndrăgesc acest gen muzical dar şi o rampă de lansare care în timp a ajutat să se afirme numeroşi tineri artişti” a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, prof. Alexandru Pal

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax