Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul Iernii, la Alba Iulia: Concert Antinia, spectacol de lasere și Poșta lui Moș Crăciun, în Piața Cetății

Publicat

Sărbătorile de iarnă sunt din ce în ce mai aproape de noi iar acest lucru se face simțit atât în mințile și inimile oamenilor, cât și în exterior. Alba Iulia este pregătită pentru întâmpinarea Crăciunului, iar pentru ca bucuria să devină „oficială”, începând de vineri, Piața Cetății ne așteaptă cu căsuțe cu bunătăți, brad împodobit, patinoar și, nu în ultimul rând, Moș Crăciun.

„Dincolo de aspectul spiritual şi rolul meditativ al sărbătorii Crăcinului, nu putem face abstracţie de fascinaţia și atracţia pe care le exercită asupra tuturor perioada pregătirilor dinaintea marii sărbători. În perioada dinaintea Nașterii Domnului, între 7-23 decembrie, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia vor transforma Piaţa Cetăţii şi Sala Unirii în casa lui Moş Crăciun”, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Locul de desfăşurare a evenimentului „Alba în Magia Crăciunului” este în acest an, zona interioară a Cetăţii Alba Carolina. Vizitatorii vor avea la dispoziţie un târg cu podoabe decorative specifice acestei sărbători, cadouri personalizate, brazi, jucării, produse alimentare, produse tradiţionale (cozonaci, prăjituri, turtă dulce), băuturi și orice altceva şi-ar mai putea imagina.

„Un prilej de bucurie şi de mare satisfacţie atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari îl reprezintă patinoarul amplasat în Piața Cetății. Acesta va fi inaugurat vineri 14 decembrie, dar pentru că sărbătoarea Crăciunului este dorită atât de mult la Alba Iulia, înainte de toate, organizatorii vă invită vineri 7 decembrie de la orele 19.00, la un spectacol de lasere care va marca deschiderea Festivalului Iernii”, au mai precizat organizatorii.

Show-ul va fi încadrat de întâlnirea cu spiriduşii moşului şi începerea activităţii „Poştei lui Moş Crăciun”. Evenimentul de final al primei zile de festival, va fi un concert susţinut de Antinia lângă jilţul lui Moş Crăciun.

Surprizele de Crăciun vor continua pe parcursul săptămânilor viitoare între 10 și 23 decembrie. În fiecare zi din săptămână cei mici, dar și cei mari, vor putea participa la atelierele de fabricat turtă dulce sau decoraţiuni de Crăciun în Sala Unirii, la întâlnirea cu fanfara lui Moş Crăciun sau la concertele eveniment dedicate marii sărbători. Echipe de colindători, spiridușii lui Moș Crăciun și alte personaje de poveste vor împânzi Piața Cetății pe parcursul Festivalului Iernii „Alba în Magia Crăciunului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. happy

    joi, 06.12.2012 at 19:27

    Salut initiativa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax