Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Carte „Alba Transilvana”: Peste 60 de edituri, lansări de carte și oameni de cultură. Vezi cât costă evenimentul

Publicat

„Cartea care te cucerește” revine la Alba Iulia, pentru a VI-a oară, la Târgul de Carte „Alba Transilvana”. De vineri, 10 mai, până duminică, 12 mai, peste 60 de edituri din toată țara își vor prezenta cele mai noi producții editoriale și nu numai. Zeci de volume vor fi lansate în compania autorilor și a unor oameni de cultură de cea mai înaltă clasă. Pentru organizarea evenimentului s-a alocat un buget de 2 miliarde de lei vechi, din bani publici.

La Târgul de Carte sunt invitați să participe academicienii Eugen Simion și Mihai Compoi, scriitorii Ovidiu Pecican, Aurel Pantea, Michel Ducobu, Nora Iuga, Octavian Soviany, poeții Jose Guillermo Vargas din Peru și Ion Miloș din Suedia, Kingsley Chibuzor Nwabia din Nigeria, Diarmund Johnson din Irlanda, Przemyslaw Wawrzyniak din Polonia și mulți alții.

În fiecare dintre cele trei zile, între orele 10.00 și 20.00, vor avea loc diverse evenimente, lansări de carte, activități interactive pentru copii, expoziții și spectacole de muzică și poezie.

Pentru organizarea evenimentului, care se desfășoară la Alba Mall, s-a alocat un buget de 200.000 lei din bani publici, sumă identică cu cea de anul trecut, însă cheltuielile estimate înainte de eveniment sunt cu 44.000 lei mai mici.

Astfel, din acești bani, pentru prestaţii artistice s-a estimat suma de 7.000 lei, aproximativ de 3 ori mai puțin decât anul trecut, 70.000 lei au fost pregătiți pentru editare de cărţi – mai puțin cu 20.000 lei față de anul trecut, 18.000 lei au fost alocaţi mediatizării şi materialelor promoţionale – cu 10.000 mai puțin ca în 2012, 9.000 lei au costat serviciile de amenajare şi sonorizare – mai puțin cu 1.000 lei față de anul trecut, alţi 5.000 lei au fost cheltuiţi pentru chiria spaţiului, servicii de curăţenie şi pază – jumătate față de 2012, iar restul de aproximativ 47.000 lei au fost destinaţi costurilor de transport, cazare şi masă a invitaţilor – cu 7.000 lei mai mult decât anul trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: WEEKEND plin în ALBA! Aflați evenimentele din județ pe care nu aveți voie să le ratați: concerte, târguri, lansări de carte, festivaluri și expoziții | Alba24

  2. grigore

    vineri, 10.05.2013 at 07:54

    Daca ne si spui unde are loc evenimentul ar fi perfect.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax