Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lansare de carte la Galeria de Artă Alba Iulia. „Anatomia ratării. Tipuri și tare din România postcomunistă”, de Teodor Baconschi

Publicat

14123416_652109674948489_1879896905_oLa Galeria de Artă din Alba Iulia va avea loc sâmbătă, 27 august, lansarea cărții „Anatomia ratării. Tipuri și tare din România postcomunistă”, semnată de Teodor Baconschi.

Lansarea cărții „Anatomia ratării. Tipuri și tare din România postcomunistă” va avea loc sâmbătă, 27 august, începând cu ora 17.30, la Galeria de Artă Alba Iulia situată pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiu și va fi urmată de o sesiune de autografe.

La evenimentul organizat de Librăria Humanitas din Alba Iulia și Editura Humanitas vor participa pr. prof. Jan Nicolae, Sever Voinescu și Teodor Baconschi. Intrarea este liberă.

„Prinşi în vârtejul cotidian, uităm adesea să mai privim în preajma noastră, să înregistrăm chipurile care ne populează lumea şi anomaliile vieţii pe care o trăim. Sau, dacă o facem, o facem fără detaşare, sub imperiul furiei iscate de vreo poticnire neaşteptată, în judecăţi pătimaşe din care moderaţia este total absentă. Tocmai această cotidiană nepăsare, răscumpărată de sporadice încrâncenări, îşi propune s-o depăşească volumul de faţă — rod al unui dialog cumpănit, dar deloc lipsit de umor, purtat de doi intelectuali umanişti constant preocupaţi de fizionomia prezentului.

Despărţiţi de o generaţie aproape, cei doi interlocutori, Dan-Liviu Boeriu şi Teodor Baconschi, au purces, aşadar, la un incitant schimb de idei, menit să ne poarte prin meandrele postcomunismului românesc, să stârnească perplexităţi şi să propună diagnostice pertinente, nu rareori surprinzătoare. Rezultatul demersului lor va fi cu siguranţă acela că, ridicând ochii de pe carte, cititorul va privi altfel lumea care-l înconjoară: ca pe o lume în care este adânc implicat şi pentru care este la urma urmelor, măcar în parte, şi el răspunzător”, au transmis organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax