Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Luna albastră”, un fenomen astronomic rar. Cum va arăta satelitul natural al Pământului în această noapte

Publicat

În noaptea de marţi spre miercuri vom putea asista la un fenomen astronomic rar. Este vorba despre „luna albastră”, un eveniment care s-a mai petrecut în urmă cu un an, în data de 31 august.

Sintagma „Lună albastră” este utilizată în mod tradițional pentru descrierea fenomenului caracterizat de faptul că Luna plină apare de două ori în aceeaşi lună calendaristică.

Cu toate acestea, chiar dacă marți vom avea parte de singura lună plină din luna august 2013, este vorba tot despre o „Lună albastră”.

Denumirea de „Lună albastră” a fost inventată de astronomul James Hu Pruitt, care a folosit-o într-un articol publicat în anul 1946 de revista “Sky&Telescope”. Este vorba de o simplă convenție de numire, Luna neschimbându-și efectiv culoarea.

Următorul fenomen de acest gen va fi în 31 iulie 2015. În 2014 şi 2017 nu va fi deloc lună albastră.

Odată la 19 ani, în februarie nu este lună plină. În anul în care acest lucru se întâmplă, de obicei sunt două luni pline în două luni calendaristice diferite. Următorul astfel de caz va fi în 2018.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax