Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Manifestație în fața sediilor DIICOT din Alba Iulia şi din alte patru oraşe pentru susţinerea comisarului Berbeceanu

Publicat

În Alba Iulia este anunţată desfăşurarea unei manifestații „împotriva nedreptăţilor” şi în semn de susţinere pentru fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, cercetat în stare de arest preventiv sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional. Manifestarea ar urma să aibă loc în faţa sediului DIICOT din oraş, iar acţiuni similare sunt programate şi la Bucureşti, Deva, Sibiu şi Timişoara. Anunţul a fost făcut pe reţeaua de socializare, în pagina de Facebook „Respect, Traian Berbeceanu” , mișcare care până acum a reușit să strângă peste 16.000 de susținători.

„Duminică, 3 noiembrie, ora 16.00, în faţa sediului DIICOT din Alba Iulia, protest împotriva nedreptăţilor! Astăzi, cu toţii ne susţinem comisarul din faţa calculatorului, însă trebuie să facem mai mult! Este obligatoriu ca vocea noastră să fie puternică, pentru ca autorităţile să vadă că nu închidem ochii în faţa abuzurilor”, este unul dintre mesajele postate pe Facebook.

Tot pe reţeaua de socializare se precizează că protestele de la Bucureşti, Deva şi Sibiu sunt programate de la ora 17.00, la sediile DIICOT.

Reamintim că Înalta Curte a decis miercuri menţinerea lui Traian Berbeceanu în arest preventiv. Acesta este cercetat sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional condus de soţii Biriescu, specializat în comerţ ilegal cu produse petroliere şi vizat de procurori pentru evaziune fiscală.

Berbeceanu susține că este victima unei mârșăvii pusă la cale de anumiți procurori DIICOT și un ofițer din conducerea BCCO Alba pe care acesta i-ar fi suspectat că sunt implicați în mușamalizarea mai multor dosare penale. În iulie 2013 comisarul șef a transmis la IGPR un raport în care sesiza mai multe nereguli la DIICOT Alba.  Reținerea și arestarea fostul comisar șef de la BCCO Alba a generat o mișcare pe siteurile de socializare care a reușit să strângă peste 16000 de susținători care cred în nevinovăția comisarului și consideră că Berbeceanu ar trebui cercetat în libertate.

Berbeceanu a adresat „tuturor” un mesaj din închisoare, marţi seara.

 Iată, mai jos, mesajul integral :
În luna iulie a anului 2013, am sesizat Inspectoratul General al Poliţiei Române cu privire la mai multe nereguli care existau la nivelul conducerii DIICOT – Biroului Teritorial Alba, dar şi anumite fapte de natură penală comise atât de şeful structurii Alba a DIICOT, în strânsă colaborare cu ofiţerii de informaţii şi cu unul dintre ofiţerii BCCO Alba, Alin Muntean. Cu speranţă, am crezut că odată cu raportul meu, susţinut de probe, instituţiile abilitate vor cerceta cele semnalate de mine. 

Deşi faptele menţionate sunt extrem de grave, nimeni nu a încercat să afle adevărul. Tăcerea lor şi lipsa unei reacţii din partea instituţiilor abilitate, m-au făcut să înţeleg că singur nu am nicio şansă să opresc situaţia extrem de gravă pe care am descoperit-o. Tocmai de aceea, am decis să informez, printr-o scrisoare, mai mulţi colegi de încredere, din ţară. Unul dintre aceştia a ales să o facă publică în momentul în care am fost reţinut de procurori. Nici astăzi nu ştiu cine este acel coleg, însă îi mulţumesc pentru încrederea pe care mi-o acordă. 

Eu mi-aş fi dorit ca informaţiile pe care le cunoşteam să nu ajungă în acest fel publice, crezând până în ultimul moment că instituţiile vor lua atitudine împotriva celor semnalate de mine, pe cale oficială. 

În final, vreau să multumesc tuturor colegilor din ţară, oamenilor care sunt alături de mine şi nu în ultimul rând jurnaliştilor, care au prezentat obiectiv mârşăvia care mi-a fost înscenată. Vă promit tuturor că nu vă voi dezamăgi niciodată. Rămân acelaşi om al legii pe care l-aţi cunoscut„.

Cercetările în acest caz au fost preluate de structura centrală a DIICOT, de vineri, 1 noiembrie. Tot vineri, Berbeceanu a fost dus la spitalul din Alba Iulia, pentru analize şi stabilirea unui diagnostic, pe fondul unor probleme cardiace.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO: Manifestație pentru susţinerea comisarului Berbeceanu la Alba Iulia. Aproximativ 30 de persoane s-au strâns în faţa sediului DIICOT | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax