Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Orchestra de Cameră a Județului Alba, în concert extraordinar la Muzeul Museikon din Alba Iulia

Publicat

Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” vă invită, duminică, la un nou concert extraordinar de muzică de cameră, un eveniment în cadrul căruia își vor da concursul unii dintre cei mai talentați tineri soliști din județul Alba. Evenimentul va avea loc duminică, 10 iunie, începând cu ora 19:00, la Muzeul Museikon din Alba Iulia (noul muzeu al icoanei de lângă Catedrala Reîntregirii).

„Concert extraordinar al tinerelor talente din județul Alba” este susținut de Orchestra de Cameră a Județului Alba, alături de tineri cu rezultate deosebite din cadrul Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, care au obținut premii importante la concursuri și olimpiade naționale de muzică în anul școlar 2017-2018.

În cadrul concertului soliști vor fi tinerii Alexandra Diaconu – flaut, Antonia Mancer – vioară, Cristian Gabriel Pop – violoncel, Ilinca Goța – violă, Darius Clamba – violoncel, Alexandru Săndulache – vioară.

Concertul presupune un concept inedit deoarece am putea spune că îi „adoptăm” în cadrul orchestrei pe o parte dintre cei mai talentați tineri pe care îi are județul, câștigători a numeroase premii la concursurile și olimpiadele naționale. Pentru membrii Orchestrei de Cameră a Județului Alba este o mândrie să arate valoarea acestor tineri minunați și să le ofere șansa de a-și demonstra talentul în fața publicului”, a spus Dan Liviu Cernat, dirijorul Orchestrei de Cameră a Județului Alba.

Concertul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Museikon, Primăria municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii și Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra este condusă de Dan Liviu Cernat şi abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având invitaţi de renume printre care amintim pe soprana Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax