Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții în Alba pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de migranți

Publicat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 5 învinuiţi, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În acest scop s-au efectuat patru percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele membrilor grupării.

” În fapt se reţine că liderul grupării, învinuitul SANTHIRARAJAH NAGALINGAM, cetăţean francez, de origine srilankeză, împreună cu cetăţeni români, au constituit o grupare infracţională, având drept scop obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia către state din Europa de Vest.

Învinuitul Santhirarajah Nagalingam a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra sumei de 2500 de Euro / persoană, să le transporte ilegal către state europene, destinația finală fiind Franţa.

Membrii grupării au asigurat transportul migranţilor pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor dispune măsurile legale în cauză după audierea învinuiţilor.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax