Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Primarul comunei Ciugud s-a întâlnit cu vicepremierul Liviu Dragnea. Nemulţumiri legate de încasarea şi repartizarea taxelor de la agricultori

Publicat

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, în calitate de vicepreședinte al Asociației Comunelor din România (A.Co.R) a participat, joi, la o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, la Bucureşti, alături de alţi opt primari de comune din ţară. Aceştia au prezentat nemulţumirile legate de noile reglementări prin care primăriile vor încasa prin birouri de specialitate sumele plătite ca taxe de contribuabilii persoane fizice care desfășoară activități agricole, iar acestea vor fi transferate ulterior la bugetul consolidat al statului.

După reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), primăriile trebuie să deschidă birouri de specialitate dacă în localitate nu există o unitate fiscală, astfel încât contribuabilii să nu se deplaseze pe distanțe mari pentru plata impozitului. Dacă pentru contribuabili această măsură este una favorabilă, pentru primari apare ca o nouă problemă, în plus ei se tem că banii sunt încasați local, dar folosiți numai de stat. Agricultorii vor putea plăti impozitele datorate la bugetul consolidat al statului chiar la primăriile din localitățile în care își au domiciliul.

Discuțiile au vizat nemulțumirile primarilor vizavi de această ordonanță de Guvern prin care sumele încasate de la contribuabilii persoane fizice care desfășoară activități agricole vor fi transferate, ulterior, de la biroul de specialitate al primăriei, la bugetul consolidat al statului, în conturi separate pentru bugetul de stat, respectiv pentru cel de asigurări sociale. Recent, ACoR a întocmit o petiție de protest la adresa Guvernului, pe care au semnat-o marea majoritate a primarilor.

UPDATE: Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la întâlnirea cu primarii că „nu face primarul un serviciu pentru Guvern, primăria, ca instituţie, face un serviciu pentru cetăţeni şi se creează posibilitatea cetăţeanului să vină la primărie, nu ştiu dacă cetăţenii ar fi mulţumiţi să meargă la reşedinţa de judeţ”.

Nicoleta MATEIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate