Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Recurs respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Omul de afaceri Dorel Tamaş rămâne arestat, în lipsă, 30 de zile

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de avocatul bucureştean al omului de afaceri Dorel Tamaş împotriva hotărârii dată de Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa albaiuliană a dispus vineri, 1 aprilie arestarea preventivă, în lipsă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile. Recursul s-a judecat ieri, la instanţa superioară iar magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut hotărârea judecătorilor de la Alba Iulia.

Reamintim că Dorel Tamaş a fost acuzat de procurorii DNA de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, spălare de bani, fals de înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, în legătură cu activitatea societăţii „Ardeleana” SA. Mandatul de arestare al omului de afaceri albaiulian a fost dat în lipsă, din cauza faptului că acesta nu a fost găsit la domiciliu.

În rechizitoriul procurorilor DNA, se precizează că: „În cursul anilor 2008 – 2009, inculpatul Tamaş Dorel Cristian, administrator al SC ARDELEANA SA, a derulat operaţiuni comerciale care au conotaţie infracţională (falsuri, delapidare, înşelăciune, spălare de bani) în urma cărora a intrat în posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit în interes personal sau pentru funcţionarea SC ARDELEANA SA.”

Dorel Tamaş, fost judokan, ocupă locul 427 în Topul Forbes 500 miliardari. Omul de afaceri are o avere de 10 milioane de euro. A devenit cunoscut în mediul de afaceri local după ce a deschis la Alba Iulia prima sală de Bingo, apoi televiziunea locala SICA unde a fost asociat cu Dan Sabău- in prezent patron la Grup Corint, firma care se ocupă de restaurarea Cetaţii Alba Iulia. Este finul lui Marius Vizer, om de afaceri austriac de origine română, care este şi preşedintele Uniunii Europene de Judo. Vizer a fost acuzat de DNA de complicitate la trafic de influenţă pentru o „taxă” de 18,5 miliarde lei vechi. A fost scos de sub urmărire penală de autorităţile judiciare austriece, care au infirmat soluţia din dosarul deschis în România de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influenţă.

Dorel Tamaş este proprietarul Hotelului „Continental” din Cluj-Napoca şi deţine acţiuni la societăţile comerciale „Ardeleana” SA, „Decar” SA, „Cristian Prodipex” SRL şi „Lider Prodcarn” SA. Tamaş mai deţine prin firmele sale mai multe spaţii comerciale în Alba Iulia şi are afaceri şi în Emiratele Arabe Unite, unde a investit în cumpărarea de proiecte de apartamente în Dubai.  Se presupune că, în prezent, Tamaş se află în Dubai, familia acestuia fiind stabilită acolo de aproximativ doi ani.

sursa foto: youtube.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax