Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Sărbătoarea Muzicii continuă la Alba Iulia cu un spectacol-eveniment de cabaret. Vezi PROGRAMUL

Publicat

Sărbătoarea Muzicii continuă la Alba Iulia, după un debut grandios în Piaţa Cetăţii, cu evenimente de excepţie, pentru toate vârstele. Organizatorii au pregătit un musical inspirat din “Cartea junglei” şi un spectacol de cabaret în care sunteţi invitaţi să pătrundeţi în lumea plină de culoare a show-urilor franţuzeşti.

Spectacolul „Cartea Junglei”, un musical care se adresează deopotrivă copiilor şi părinţilor, este programat de la ora 11.00. Urmând firul narativ al binecunoscutei aventuri a lui Mowgli, copilul pierdut în junglă, spectacolul reprezintă o abordare modernă în care personajele clasice – ursul Baloo, Rama lupul, pantera Bagheera, Kaa şarpele, Shere Khan, tigrul cel rău, King Louie, regele maimuţelor, Tabaqui şacalul, Akela, căpetenia lupilor, Mira – capătă în mod subtil „năravurile” unor personaje moderne.

Universul sunetelor va căpăta graţie sâmbăta seara într-un spectacol-eveniment: Bonsoir, Paris! Cabaret şi artă profundă în acelaşi timp, reprezentaţia invită la o incursiune în show-ul parisian: cântec, balet, pantomima, comedie, o extraordinară desfăşurare de costume îndrazneţe şi epatante. Cu alte cuvinte, o derulare impresionantă de forţe menite să creeze atmosfera intimă şi să dea amprenta franţuzească a celebrelor cabarete pariziene. Bonsoir, Paris!, un spectacol pasional care o va avea în prim plan pe Luminiţa Anghel, propune un repertoriu muzical şi coregrafic de mare virtuozitate şi calitate artistică, pendulând între registrul clasic al şlagărelor consacrate (Edith Piaf, Charles Aznavour, Michel Legrand, Maurice Chevalier, Charles Trenant) şi cel contemporan (Patricia Kass, Riccardo Cocciante, Christophe Mae).

Sărbătoarea Muzicii îşi va schimba registrul duminică, atunci când Piaţa Cetăţii va fi inundată de ritmuri de rock alternativ, pop melodramatic, retro electro, electro minimal și trip-hop când pe scenă vor urca 7th Flower & Badea Funk, Domino, Robin and the Backstabbers şi Moonlight Breakfast.

După ce au cântat joi în deschidere la Zdob și Zdub în Piața Mare din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, trupa sibiană Domino va susține primul concert la Alba Iulia. Duminică, 23 iunie, începând cu ora 20.00, în Piața Cetății din Alba Iulia, Domino dă startul serii alternative din cadrul evenimentului „Sărbătoarea Muzicii”. Alături de ei, pe scenă vor mai urca cei de la Robin and The Backstabbers și Moonlight Breakfast.

Set list-ul ales pentru concertul din Piața Cetății este în sine o sărbătoare a muzicii pentru că Romulus Cipariu, Valentin Oancea și Sebastian Marcovici vor interpreta piesele unor trupe de legendă sau ale unor trupe a căror istorie se scrie de abia acum: Beatles, Pink Floyd, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Muse, Jet și alții.

Domino reușește să fie o trupă unică datorită combinației de instrumente folosite, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie și mai greu de definit.

“Bun îi vinu’ ghiurghiuliu”, “Come together”, “Personal Jesus” sună altfel în combinația de țambal, chitară bas și tobe pentru că DOMINO vine cu un sound nou în peisajul muzical actual.

Componență Domino: Romulus Cipariu: țambal, voce; Sebastian Marcovici: chitară bas, voce; Valentin Oancea: tobe

Seara de feerie sonoră continuă cu un recital de excepție. Pregătește-te să fii fermecat de vocea inconfundabilă a Monicăi Anghel, acompaniată de band-ul lui Andrei Tudor.

Magia muzicii în stare pură va putea fi descoperită de spectatori, luni, 24 iunie, când pe scenă vor evolua Cantabile – The London Quartet din Marea Britanie și Delta Q din Germania.

Sărbătoarea Muzicii – „Fête de la musique” se sărbătoreşte în întrega lume, la iniţiativa Franţei, în fiecare an, începând din 1982, în data de 21 iunie. Dacă în 1982 aceasta se limitase la spaţiul francez, ministrul de atunci al culturii Jack Lang punând în aplicare o idee a lui Maurice Fleuret, în 2011 se sărbătoarea deja în mai mult de 150 de ţări de pe cinci continente. Publicul de pretutindeni se bucură în ziua solstiţiului de vară de această sărbătoare care anulează orice graniţe, orice discriminare. Miile de concerte, organizate majoritatea în aer liber, ne determină să trăim împreună bucuria enormă oferită de Euterpe.

Sâmbătă, 22 iunie

Ora 11.00 Cartea Junglei – musical pentru copii, Piața Cetății

Ora 19.00 Spectacol de absolvire Liceul de Arte Palatul Principilor – curtea interioară

Ora 21.00 Bonsoir, Paris! spectacol de cabaret, Piața Cetății

Duminică, 23 iunie

Ora 11.00 Workshop percuţie, Poarta a III-a (Centrul Militar, parter)

Ora 19.00 7th Flower & Badea Funk, Palatul Principilor – curtea interioară

Ora 20.00 Domino, Piața Cetății

Ora 21.00 Robin and The Backstabbers, Piața Cetății

Ora 22.30 Moonlight Breakfast, Piața Cetății

Luni, 24 iunie

Ora 11.00 Masterclass Bel Canto, Poarta a III-a (Centrul Militar, parter)

Ora 20.00 Cantabile – The London Quartet (UK) Piața Cetății

Ora 20.40 Delta Q Vocalband (Germania) Piața Cetății

Ora 21.30 Monica Anghel şi Andrei Tudor Band Piața Cetății

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax