Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Se circulă normal la ieşire din Alba Iulia spre Sebeş. Pasarela din Partoş este oficial deschisă

Publicat

Pasarela rutieră din Partoş a fost redată circulaţiei marţi, începând cu ora 12.00. Reprezentanţii administraţiei locale au reuşit să se încadreze în intervalul anunţat de 19 – 22 decembrie, adică înaintea Sărbătorilor de Crăciun astfel că traficul infernal care a dat de furcă în ultimele luni şoferilor care au tranzitat Alba Iulia a ajuns la final.

Pasarela a fost deschisă circulaţiei astăzi în prezenţa autorităţilor locale dar în regim de şantier.

„Se va circula cu viteză mai redusă, 40-50 la oră, însă este bine că se va putea circula şi noaptea şi ziua şi lucrările care se mai fac, lucrări de mică amploare, nu vor împiedica circulaţia pe pod. Puteam să facem lucrul acesta de două-trei zile, însă tot timpul am mai avut câte ceva de lucru. Nu este un cadou de Crăciun, este o promisiune pe care am făcut-o nu numai albaiulienilor, ci tuturor celor care folosesc podul şi mă bucur că, chiar cu o lună înainte de termenul final, putem să circulăm pe pod. Dacă totul ar fi decurs normal, de la finanţare şi până la execuţie o asemenea lucrare s-ar fi putut termina cel puţin cu o lună de zile în avans. Este bine să ştiţi că au fost probleme cu finanţarea, nu din cauza noastră, ci din cauza a ceea ce s-a întâmplat la nivelul întregii ţări, când toate proiectele europene au fost oprite de la finanţare în iunie. Am înţeles că finanţarea s-a reluat. Lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 90% însă plata nu este făcută nici 45%. Constructorul a făcut eforturi, şi noi am făcut eforturi, am făcut lobby peste tot ca să terminăm lucrarea”, a declarat primarul Mircea Hava.

Primarul a mai explicat că, deşi lucrările sunt aproape finalizate, plăţile nu au fost încă făcute integral: „O să ne descurcăm. Am înţeles că s-au dat drumul la plăţi, noi avem numai pe podul ăsta pe proiecte europene facturi cerute şi nelătite care sunt în jur vreo 9 milioane de euro vor veni cel mai probabil la începutul anului. Din punct de vedre a ceea ce înseamnă podul suntem gata, mai avem lucrări conexe, taluzuri şi încă o lucrare legată de parapetul de direcţionare. Este o măsură pe care proiectantul a spus că este necesară pentru ca pietonii să se simtă protejaţi”.

Tot astăzi vor fi demontate şi indicatoarele de sens unic de pe străzile din apropierea barierei de la intrarea pe centura ocolitoare a municipiului. Bucuria şoferilor care au format cozi la intrare pe pasarelă încă din jurul orei 11.30 pentru a aştepta deschiderea a fost dublată de la a poliţiştilor de la Poliţia Locală. Aceştia au declarat că nu îl aşteptau pe Moş Crăciun cu atâta ardoare ca deschiderea circulaţiei la intrare în Alba Iulia.

Lucrările de finisaje vor continua până în martie anul viitor, interval în care vor necesare restricţii de viteză. Şoferii vor putea utiliza însă din nou varianta „directă” de ieşire din Alba Iulia spre Sebeş, cu aproximativ 20 de zile mai repede faţă de termenul de finalizare a lucrărilor la pasarela rutieră, stabilit iniţial pentru 10 ianuarie 2012.

Pasajul de 17,7 milioane de lei are „durată de viaţă” de 50 de ani, iar circulaţia se va desfăşura fără restricţii de tonaj. Lucrările complexe de refacere a pasarelei au durat cinci luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. TURBINCA IVAN

    marți, 20.12.2011 at 10:59

    VINE SI BOC CU FOARFECA ???

    • Bloc

      joi, 22.12.2011 at 22:33

      Ei, bravos! Ai pus intrebarea esentiala.

  2. maty

    marți, 20.12.2011 at 13:50

    Este foarte bine ca au deschis circulatia peste Pasarela, pentru cei care au facut naveta catre locurile de munca sau catre scoala zilnic, a fost un cosmar care s-a intins pe aproape o jumatate de an, parca prea mult cu prea multe sacrificii :
    ( consum maxim de timp, nervi, asteptat la bariera,consum de combustibil).
    Dar insfarsit bine ca s-a terminat…..

    • robert115

      marți, 20.12.2011 at 16:55

      Probabil ca se va circula normal cateva luni dupa care se incepe altceva (pod peste Mures, reparatii la DN); de aprox. 5ani se procedeaza asa …. se blocheaza circulatia cateva luni.

  3. Ovidiu

    marți, 20.12.2011 at 15:18

    Foarte eficient se munceste in tara asta. Ma intreb, de cat timp aveti nevoie pentru ridicarea unui bloc sau a unei case, daca pentru un amarat de pod pe care trebuia doar sa-l reabilitati va luat sase luni. Ati uitat de merea imbratisare a podului ca tot a venit si Hava, poate-l chemati pe Base sau macar pe Micul Boc.
    Aplaudaci vad ca aveti…

  4. gigi

    miercuri, 21.12.2011 at 08:58

    E bine ca se face cate ceva desi dureaza asa mult , dar nu va suparati ASA AR TREBUI SA ARATE UN ASFALT TURNAT NOU ?tot petecit si cu denivelari?in maxim 2 sau poate chiar mai putin o sa trebuiasca din nou reasfaltat. Cine a facut receptia ?poate de aceea nu au chemat pe nimeni de la bucuresti.

  5. Someone who cares

    miercuri, 21.12.2011 at 14:49

    Desii ma bucur ca s-au finalizat lucrarile sunt totusi trist … cum de nu a venit Boc? .. ca doar e prezent la orice „se taie panglica” .

  6. Adi

    miercuri, 21.12.2011 at 18:32

    Lucru 100% Romanesc. Daca tot au bagat bani in podul ala trebuia sa il faca cu 2 benzi pe sens cum ar fi trebuit sa fie normal, pentru ca de fiecare parte a podului drumul are 2 benzi pe sens. Prostie romaneasca. Nu gandesc in viitor.

    • @adi

      vineri, 23.12.2011 at 14:42

      Si cum faci legatura cu centura? Ha? Adica o poti face daca demolezi cateva case. Gandire 100% romaneasca. Daca tot au bagat bani in ea, de ce nu puteau demola cate case, expropieri, tribunale, amanari, si vedeam pasajul gata la anu’ si la multi ani.

  7. anti base

    duminică, 25.12.2011 at 09:53

    stati linistiti la primavara se va inchide din nou pentru reparatii. am fost de fata cand in putinele zile cu ploaie din noiembrie baietii turnau voios asfaltul. am intrebat un muncitor daca e bine ce face. raspuns … „si noi la anu ce mai muncim ?”

  8. dudu

    luni, 26.12.2011 at 02:44

    *****…..iar nu e bine ca s-a facut?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax