Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Se deschide Parcul de Crăciun, în Piața Cetății. Patinoar, concert Mihai Trăistariu, brad de 16 metri și surprize de la Moș Crăciun

Publicat

Moș Nicolae le aduce un cadou special albaiulienilor în acest an. Vineri, 6 decembrie, de la ora 18.00, se deschide Târgul de Crăciun din Piața Cetății, cu patinoar, căsuțe cu bunătăți și cadouri de Crăciun și  brad cu „luminițe jucăușe”. Tot acolo s-a amenajat și o scenă pentru spectacole în aer liber.

În acest an, în Parcul Sărbătorilor de Iarnă vor fi aduse mai multe căsuțe pentru comercializarea de produse alimentare și de artizanat și mai multe elemente decorative decât anul trecut, anunță reprezentanții Primăriei.

Astfel că vizitatorii vor avea la dispoziţie un târg cu podoabe decorative specifice acestei sărbători, cadouri personalizate, brazi, jucării, produse alimentare, produse tradiţionale (cozonaci, prăjituri, turtă dulce), băuturi.

Din Piața Cetății nu va lipsi un brad cu „luminiţe jucăușe” și o scenă în aer liber unde se vor desfășura diverse spectacole. Bradul va fi format din structuri modulare şi va fi învelit cu cetină şi instalaţii luminoase ce se vor aprinde în ritmuri muzicale.

Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru albaiulieni în cadrul Parcului de Crăciun. În deschiderea acestuia va avea loc un spectacol cu Mihai Trăistariu şi foşti concurenţi de la „X Factor” şi „Vocea României”.

Reprezentanţii primăriei anunţă că surprizele de Crăciun vor continua pe parcursul săptămânilor viitoare între 9 şi 22 decembrie. În fiecare zi din săptămână cei mici, dar şi cei mari, vor putea participa la concerte, piese de teatru pentru copii, toate dedicate marii sărbători. Echipe de colindători, spiriduşii lui Moş Crăciun şi alte personaje de poveste vor împânzi Piaţa Cetăţii pe toată perioada menţionată.

În Piața Cetății va fi amenajat şi un patinoar artificial demontabil. Patinoarul va fi adus de o firmă din Braşov, aceeaşi care a oferit serviciul şi anul trecut. Firma va asigura transportul utilajelor şi echipamentelor necesare unui pationar de 600 mp de la Braşov la Alba Iulia, montarea lui şi punerea în funcţiune, amplasarea unei cabane de lemn cu rol de casa de bilete, garderobă, centru de închiriere patine, instalaţia de muzică şi sonorizare, închirierea unui număr de 200 de perechi de patine şi personalul necesare pentru desfăşurarea activităţii. Biletele de intrare şi de închiriat patine vor fi aceleaşi ca anul trecut, 10 lei. Patinoarul va fi deschis până la începutul lunii februarie.

Primăria Alba Iulia va asigura terenul de amplasare a patinoarului mobil, o suprafaţă de 700 de mp, aducerea utilităţilor, respectiv curentul electric apa curentă, iluminatul nocturn, obţinerea autorizaţiilor şi avizelor de funcţionare, un număr suficient de toalete ecologice şi paza bunurilor patinoarului. Cheltuielile aferente funcţionării parcului vor fi suportate de Primăria Alba Iulia.

Citește și

FOTO: NOAPTE ALBĂ în Piaţa Cetăţii: Amenajări în toi în Parcul de Crăciun, înaintea inaugurării de VINERI. Vezi cum arată bradul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Darius

    luni, 02.12.2013 at 16:07

    Cu tot respectu, dar vineri e 6 Decembrie si nu sambata asa cum se specifica in articol…

  2. Pingback: FOTO: A fost montat bradul de Crăciun, de 16 metri înălţime, din zona Piaţa Cetăţii. Cum arată atracţia principală a sărbătorilor din Alba Iulia | Alba24

  3. Pingback: FOTO: NOAPTE ALBĂ în Piaţa Cetăţii: Amenajări în toi în Parcul de Crăciun, înaintea inaugurării de VINERI. Vezi cum arată bradul | Alba24

  4. Emil-Anton COMȘA

    joi, 05.12.2013 at 23:08

    Alba Carolina un oraș de 5 stele!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax