Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Astăzi se pune temelia unei noi biserici la Alba Iulia. Vechea biserică a fost dărâmată în urmă cu câteva zile

Publicat

Biserica creștin ortodoxă de lângă piața agroalimentară din cartier Cetate a fost dărâmată. În locul ei va fi construit un nou lăcaș de cult, pentru a servi nevoilor spirituale a credincioșilor. Piatra de temelie a viitoarei biserici ce se va înălța pe locul celei dărâmate va fi pusă luni  la ora 17:00. Pe durata constucției enoriașii se vor putea închina într-un spațiu provizoriu oferit de un binevoitor.

Timp de peste 25 de ani mica biserică de lângă piața agroalimentară din Cetate a servit ca lăcaș de cult pentru credincioșii din zonă. În urmă cu câteva zile ea a fost dărâmată, iar pe locul ei se va ridicao nouă biserică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, vechea biserică a fost construită după anii 1990 și avea un statut provizoriu.

Clădirea nu avea o arhitectură ecleziastică potrivită pentru un lăcaș de cult dar până acum nu s-au găsit mijloacele necesare de construcție a unui lăcaș nou.

Noul preot paroh, Ilarie Moldovan a găsit sprijin în credincioșii din parohie și a obținut sponsorizări pentru a putea începe construcția unei noi biserici, și spercă ca slujba de Craciun să fie oficiată în demisolul noii biserici.

Piatra de temelie va fi pusă luni, 23 iulie, unde va fi oficiată și o slujbă la care va participa și Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu.

Până la terminarea construcției demisolului, enoriașii parohiei preotului Ilarie Moldovan se vor putea ruga într-un spațiu provizoriu din piața agroalimentară oferit de un binevoitor al bisericii.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax