Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: ”Secrete de ciment”. Documentar și dezbatere la Alba Iulia, despre deșeurile care riscă să îngroape planeta

Publicat

Creșterea alarmantă a cantității de deșeuri care nu sunt reciclate va fi temă de discuție vineri la Alba Iulia. Vineri, de la ora 20.30, în zona din fața Muzeului Unirii din Alba Iulia, va fi proiectat documentarul ”Secrete de ciment”, în cadrul evenimentului ”Reciclon”.

Prin documentarul de 36 de minute, jurnaliștii OCCRP, care au călătorit în jurul Europei, arată cum ”industria de ciment din România evaluată la 750 de milioane de dolari îsi desfășoară activitatea bazându-se pe gunoi, uneori adus ca și contrabandă din alte țări, cu puține măsuri pentru sănătate și siguranță. Proiecția va fi urmată de o dezbatere, împreună cu Romana Puiuleț, jurnalist RISE Project”, potrivit organizatorilor.

”A fi implicat civic nu înseamnă doar să știi legile sau să mergi la vot, ci înseamnă și să faci lucruri care să sporească calitatea vieții tale și a comunității. Poți evita produsele de unică folosință, să ai o sticlă pe care poți să o umpli oricând sau să nu mai arunci chiștoacele de la țigări pe jos. 300 de milioane de tone de plastic sunt produse anual. Mai avem 12 ani să salvăm planeta de a ajunge în punctul din care nu se mai poate repara, iar ca să facem asta trebuie să reducem, să reutilizăm și să reciclăm. În România doar 5% din deșeuri ajung să fie refolosite, clasând țara pe ultimul loc în Uniunea Europeană”, transmit reprezentanții Forum Apulum, organizatori ai evenimentului.

Acesta este realizat cu implicarea FAPT (Forum Apulum pentru Tineri) și cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax