Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şedinţă extraordinară la CL Ocna Mureş. S-a aprobat rezilierea contractului cu firma care modernizează cartierul Soda

Publicat

Consilierii locali din Ocna Mureş s-au reunit marţi, de la ora 17.00, în şedinţă extraordinară, cu patru proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea s-a aflat propunerea de reziliere a contractului încheiat în 8 octombrie 2012 cu firma care execută lucrările de modernizare la cartierul Soda.

UPDATE: Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate de consilieri.

1. Proiect de hotărâre privind rezilierea Contractului nr. 11659 din 8.10.2012 încheiat cu Bema Prodserv SRL pentru executarea lucrărilor de modernizare la cartierul Soda (rezilierea este din culpa executantului, de la 1 octombrie 2013; firma a înregistrat penalităţi de 17.380 lei, pentru întârzierea lucrărilor de modernizare a mai multe străzi din cartierul Soda; valoarea fără TVA a lucrărilor rămase de executat este de 366.226 lei; firma pierde garanţia depusă; totodată, nu mai este valabilă HCL 150/28.08.2013 privind aprobarea prelungirii până la 30.11.2013 a termenului de execuţie a lucrărilor; se încheie act adiţional pentru continuarea lucrărilor de către alt executant, ce va fi desemnat prin licitaţie pe SEAP).

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziţiei pentru executarea de prestări servicii de tăieri de arbori specia plop; aprobarea vânzării, prin licitaţie publică, a 140 m material lemnos rezultat în urma tăierii.

Este vorba despre despre 70 de arbori din care 66 din specia plop euro-american, 3 din specia pin şi unul din specia salcie pletoasă, evaluaţi şi marcaţi în condiţiile legii, situaţi pe teritoriul oraşului Ocna Mureş. Dintre aceştia, 38 de plopi sunt în păşunea din satul Războieni-Cetate, 10 plopi de pe strada Colonia peste Mureş, 16 plopi de pe strada Nicolae Iorga, 2 plopi de pe strada Aleea Independenţei, 3 pini de pe strada Brazilor şi salcia pletoasă din parcul oraşului. Valoarea estimativă a achiziției de prestări servicii pentru tăierea acestor arbori este de 20.000 de lei. S-a propus aprobarea vânzării prin licitaţie publică cu strigare a cantităţii estimative de 200 mc material lemnos, rezultat în urma tăierii, cu preţul de pornire de 80 de lei/mc.

3. Proiect de hotărâre privind valorificarea bunurilor rezultate din demolarea unor construcţii proprietate privată a oraşului Ocna Mureş, situate administrativ în Ocna Mureş, strada 9 Mai nr. 6, pe terenul înscris în CF nr. 71086 Ocna Mureş, nr. Cad top 71086, scoase din funcţiune şi casate conform HCLOM nr. 74/25.04.2013.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea dării în arendă, prin licitaţie publică cu strigare, a unor terenuri proprietate privată a oraşului Ocna Mureş.

Se propune darea în arendă prin licitaţie publică pe o perioadă de 12 luni a terenului agricol de 21 de hectare situat în locul numit „Batale”, din care face parte şi terenul din domeniul privat al oraşului, format din păşune (teren arabil) de 68.319 mp; preţul de pronire al licitaţiei este de 360 lei/hectar/an, respectiv 7.560 lei/total suprafaţă/an. Contractul poate fi prelungit cu câte un an, dar nu mai mult de 5 ani. Diferenţa de 14,17 hectare reprezintă teren rămas la dispoziţia Comisiei de fond funciar ca urmare a clarificării dosarelor de fond funciar emise de Parlamentul României din anul 1990 şi pentru care urmează să se clarifice problema din punct de vedere al cărţii funciare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax