Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Ocna Mureş. S-a aprobat lista beneficiarilor de locuinţe ANL din Colonia Monchim

Publicat

Consilierii locali din Ocna Mureş s-au reunit în şedinţă ordinară joi, 26 septembrie, de la ora 18.00. Pe ordinea de zi s-a aflat aprobarea listei beneficiarilor locuinţelor sociale din blocul ANL 6ABC din Colonia Monchim şi cuantumului chiriilor pentru apartamente şi alte zece proiecte.

UPDATE: Proiectele 1 şi 12 au fost restrase de pe ordinea de zi. Restul proiectelor au fost aprobate.

Vă prezentăm ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea înscrierii în Cartea Funciară 71086 Ocna Mureş a unor construcţii. Este vorba despre un atelier tâmplărie (464 mp), un depozit bază producţie (156 mp) şi magazie şi şopron (824 mp) ce trebuie întăbulate în vederea desfiinţării, dată fiind starea avansată de degradare.

2. Proiect de hotărâre privind retragerea concesiunii unor terenuri de la concesionarii care nu au îndeplinit obligaţia de realizare a construcţiei în temeiul legal. Sunt vizaţi concesionari persoane fizice pentru patru terenuri din zona Colonia Monchim şi alte patru din cartierul Soda, care nu au început construcţia unor garaje în termenul prevăzut de şase luni în locaţiile respective.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de cesiune privitor la Contractul de concesiune nr. 2592/8.09.1992. Se propune cedarea concesiunii unui teren de 250 mp situat în Ocna Mureş pe strada Narciselor nr. 2, de la 15 octombrie 2013, de către cedentul Ioan Inclozan, către cesionarul Emil Suciu (domiciliat în Floreşti, Cluj)

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de priorităţi în vederea repartizării locuinţelor sociale din blocul 6ABC. Aprobarea cuantumului chiriilor lunare pentru acestea. Comisia de analizare a cererilor de locuinţe sociale a studiat 61 de dosare depuse şi înregistrate la primărie până la 31 iulie. Sunt disponibile 33 de apartamente cu una sau două camere în blocul nou ANL de pe strada Mălin, colonia Monchim. Vezi AICI criteriile de repartizare. Cuantumul chiriilor variază în funcţie de suprafaţă.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării şi completării HCL 125/28.06.2013. Se referă la modificarea art. 3 prin care se aprobă înscrierea în domeniul privat al oraşului Ocna Mureş a unor terenuri aferente blocurilor ANL 6ABC şi 7AB prin introducerea unei precizări: “situaţia juridică a terenului de 42.907 mp rămâne neschimbată”. Precizarea este necesară pentru întăbularea celor două blocuri.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei (proiectul tehnic) al lucrării “Reconstrucţie canale de gardă şi canale pluviale” oraşul Ocna Mureş. Aprobarea executării lucrării şi a achiziţiei publice în vederea atribuirii contractului de execuţie a lucrării. S-a decis contractarea lucrărilor pe tronsonul străzilor Axente Sever, 9 Mai, Avram Iancu, Horea, Mihai Viteazul către Cistei.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea executării lucrării şi a achiziţiei publice în vederea atribuirii contractului de execuţie a lucrării “Amenajare Centrul de permanenţă a oraşului Ocna Mureş”. Se propune achiziţia publică a lucrării prin achiziţie directă, pe criteriul preţul cel mai scăzut. Valoarea lucrărilor este estimată la 65.322 lei (14.444 euro) fără TVA.  Până la această dată, s-a desfăşurat procedura de achiziţie pentru lucrări similare în valoare de 6.315,67 lei (1.396 euro). Centrul va fi mutat în imobilul spitalului.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea achiziţiei unui tractor rutier. Se propune achiziţionarea acestui utilaj care ar putea fi folosit şi pe timp de iarnă, pentru curăţarea drumurilor. Valoarea estimată este de 112.500 lei fără TVA (24.876 euro).

9. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului oraşului Ocna Mureş pe anul 2013. S-au inclus unele investiţii ce fac obiectul unora dintre proiectele de hotărâre din cadrul acestei şedinţe. În plus, se mai acordă 22.500 lei pentru lucrări de reparaţii la acoperişul Liceului Tehnologic şi o sumă suplimentară pentru reabilitarea sediului unei grădiniţe.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii din funcţiune, casarea şi demolarea obiectivului “Staţie de epurare a oraşului Ocna Mureş”, valorificarea prin licitaţie publică cu strigare a deşeurilor de fier rezultate în urma demolării. Staţia se află pe strada Mihai Viteazul F.N. în Ocna Mureş. Deşeurile rezultate în urma demolării acesteia sunt estimate la 60 de tone, ce vor fi vândute prin licitaţie cu preţul de pornire de 0,73 lei/kg. În cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitare infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba” este prevăzută construirea unei staţii de epurare nouă, dat fiind că amplasamentul actual este uzat moral. Valoarea de inventar a staţiei actuale este de 296.622 lei. Construirea acesteia a început în 1985, însă a fost complet operaţională doar în 1997. A fost proiectată pentru un debit de 100 l/s, însă în staţie ajung doar 20 l/s. În plus, staţia nu corespunde cerinţelor UE. S-a decis ca o parte din segmentele staţiei să fie valorificate separat.

11. Proiect de hotărâre privind suplimentarea cheltuielilor ocazionate de desfăşurarea sărbătorii locale Zilele oraşului Ocna Mureş, ediţia 2013.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax