Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şedinţe ale conducerii Adunării Regiunilor Europene, la Alba Iulia. A fost reînnoit acordul de cooperare dintre județul Alba și ARE

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Alba Iulia găzduieşte, săptămâna aceasta, lucrările Prezidiului și Biroului Executiv al Adunării Regiunilor Europene (ARE), cea mai largă reţea independentă a regiunilor de pe continentul european, ce reunește peste 250 de regiuni din 35 de ţări, precum şi 16 organizaţii interregionale. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba şi reuneşte reprezentanți ai celor 62 de regiuni care formează cele două organisme de conducere ale organizației.

Pe ordinea de zi a ședințelor celor două organisme de conducere ale ARE se află subiecte privind evoluția viitoare a organizației, pregătirea pentru adoptare a unei noi strategii de acțiune și a unei noi formule organizatorice, dar și teme cu impact european, precum utilizarea vehiculelor electrice, lărgirea rețelei europene RUR@act de cooperare rurală sau realizarea unui parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, pentru ameliorarea serviciilor sanitare și îmbunătățirea accesului la servicii sanitare de calitate.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a anunțat că „Președinta în exercițiu a Ansamblului Regiunilor Europei, doamna Michele Sabann semnează astăzi noul acord de cooperare cu CJ Alba pentru continuarea funcționarii Biroului ARE de la Alba Iulia. Vom avea pregătită si o declarație de susținere pentru Alba, despre care vorbim mai târziu. Doamna președintă a anunțat aseară la întâlnirea cu președinţii și vicepreședinții români că susține candidatura României pentru una din funcțiile de conducere a ARE. Organismul european facilitează în acest an și o întâlnire cu comisarul european pentru regionalizare, dl. Kahn, iar Alba va beneficia de consultanță ARE pentru regionalizare, dezvoltare rurală si programe pentru tineri si stagiari”.

Reprezentanții județelor din România au votat, miercuri seara, o singură candidatură pentru un post la șefia ARE. Este vorba despre Marian Vasile, vicepreședintele CJ Timiș.

Tot la Alba Iulia va fi definitivată și ordinea de zi a două conferințe importante pe care ARE le organizează în perioada următoare pe tema crizei economice mondiale. Prima dintre aceste conferințe va avea loc la în luna martie la Varșovia și va fi axată pe modul în care regiunile pot susține tinerii în general și tinerii antreprenori, în special, pentru a se descurca pe piața muncii și pentru a genera dezvoltare economică. A doua conferință, ce va desfășura în luna mai la Paris, beneficiind de prezența unor înalți reprezentanți europeni, se va axa, în principal, pe găsirea de soluții financiare pentru relansarea economică a regiunilor.

Cu ocazia reuniunilor de la Alba Iulia  avea loc și o întâlnire privată între președintele ARE, Michele Sabban și reprezentanții județelor din România, pentru a discuta direct modalitățile de îmbunătățire a colaborării în cadrul acestei organizații.

În prima zi a lucrărilor va fi reînnoit și Acordul de Cooperare dintre județul Alba și ARE, un nou document comun fiind semnat de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și președintele ARE, Michele Sabban.

Evenimentul reprezintă o ocazie de promovare a județului Alba în Europa, la Alba Iulia fiind prezenți, alături de Michele Sabban, președintele ARE și de Pascal Goergen, secretarul general al ARE, și reprezentanți ai celor 62 de regiuni care formează cele două organisme de conducere ale organizației.

Singurul birou de reprezentanţă al ARE din Europa Centrală şi de Sud-Est se găseşte la Alba Iulia, din anul 2003.

Revenim cu amănunte și imagini de la eveniment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax