Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protocol SIA – USL Alba. Puncte de vedere comune asupra documentelor oficiale de politică în domeniul învăţământului

Publicat

Miercuri, la Hotel „Parc” din Alba Iulia s-a desfăşurat, începând cu ora 12.00, evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Sindicatul Învăţământ Alba (SIA) şi USL Alba. La încheierea acordului au fost prezenţi oficiali locali ai PSD, PNL-PC, dar şi ai SIA.

La eveniment au participat aproximativ 50 de reprezentanţi ai partidelor din USL şi ai Sindicatului de Învăţământ. Semnarea acordului de colaborare a fost asigurată de liderii locali Teodor Atanasiu (PNL), Gheorghe Feneşer (PC) şi Ioan Dîrzu (PSD), dar şi de preşedintele SIA, Ioan Stanca.

Ioan Stanca a declarat, imediat după semnarea protocolului de colaborare, că este un moment important la nivelul judeţului Alba, primind promisiunea de la partenerii din USL că sindicatul va avea parte de un dialog social eficient.

Acesta nu s-a ferit să le impute actualilor guvernanţi dezinteresul faţă de dialogul social şi faţă de învăţământul românesc. “Sper şi cred că USL va reuşi să rezolve problemele din învăţământ la nivel de judeţ şi sper ca acest pas, de colaborare cu USL, să fie urmat de toate structurile SIA la nivel de localităţi”, a precizat Stanca.

La rândul său, Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, a atras atenţia din nou asupra situaţiei învăţământului: “Asistăm la o bătaie de joc a învăţământului românesc, ce a fost de valoare parcă a dispărut peste noapte.”

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a făcut mai multe promisiuni dascălilor: “USL şi-a propus să facă o altfel de politică. Ne-am propus să facem parteneriate cu societatea civilă. România are nevoie de o guvernare care să facă ce doresc cetăţenii, nu o guvernare care să gândească în numele cetăţenilor. Vă garantez că ceea ce trebuie dat cezarului, adica dascălilor, va fi dat cezarului. Vă garantez că vom fi nişte parteneri reali”.

Vă prezentăm textul integral al procotolului de colaborare semnat miercuri de USL şi SIA:

„PROTOCOL DE COLABORARE, Încheiat azi, 20 aprilie 2011

Între: UNIUNEA SOCIAL LIBERALĂ ALBA, reprezentată prin: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, Organizaţia Judeţeană ALBA; Alianţa de Centru Dreapta PNL- PC, compusă din: PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, Filiala ALBA; PARTIDUL CONSERVATOR, Filiala ALBA şi SINDICATUL ÎNVĂŢĂMÂNT ALBA (SIA)

Părţile semnatare, recunoscând importanţa unui dialog constructiv, în spiritul respectului reciproc şi conform cu principiile şi standardele europene, adoptă şi se angajează să respecte prezentul protocol.

PRINCIPII DE BAZĂ:

– Relaţiile de conlucrare dintre părţi se întemeiază pe concepte de parteneriat, respect reciproc şi bună credinţă în procesul de armonizare a intereselor lor, în condiţiile respectării legislaţiei specifice.

– În procesul conlucrării, părţile vor folosi, atât mecanismele existente, cât şi alte modalităţi specifice de susţinere a dialogului.

– Procedurile concrete de monitorizare a îndeplinirii Protocolului de Colaborare se stabilesc de comun acord.

– Hotărârile rezultate din Protocolul de Colaborare se adoptă prin consens, în condiţii de transparenţă.

OBIECTIVE:

Concentrarea ambelor părţi în rezolvarea problemelor învăţâmântului din judeţul Alba.

– Organizarea în comun de evenimente (seminarii, conferinţe, simpozioane, etc.) care să sprijine sistemul educaţional la nivelul judeţului Alba, atât în ceea ce priveşte personalul din învăţămât cât şi calitatea în educaţie.

– Elaborarea de puncte de vedere comune asupra documentelor oficiale de politică în domeniul învăţământului emise de instituţiile abilitate ale statului.

ACŢIUNI COMUNE:

Contacte şi schimburi de informaţii periodice între părţi.

– Participarea la conferinţe, simpozioane, seminarii, etc. organizate de una dintre părţi.

– Iniţierea şi susţinerea de comun acord a iniţiativelor uneia dintre părţi cu impact  semnificativ asupra învăţământului şi a personalului didactic, didactic- auxiliar şi nedidactic din  judeţul Alba.

– Sprijinirea reciprocă prin iniţierea unor acţiuni de parteneriat pentru realizarea obiectivelor de interes comun, din planurile de activitate ale ambelor părţi.

DISPOZIŢII FINALE:

Cele două părţi vor stabili acţiuni comune concrete, lunare sau ori de câte ori este nevoie la solicitarea uneia dintre părţi.

– Acţiunile concrete  care se vor decide de cele două părţi, vor ţine seama de obiectivele şi acţiunile comune ale prezentului protocol.

– Prezentul protocol intră în vigoare la data semnării lui de către părţi.

– Valabilitatea protocolului încetează prin acordul scris al părţilor sau prin denunţarea lui unilaterală.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax