Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amânare la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul de trafic de influență al avocatului Radu Chebuțiu

Publicat

La al treilea termen în dosarul de trafic de influență al avocatului Radu Chebuțiu, de luni, 7 ianuarie, la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţa amânat judecarea cauzei pentru data de 28 ianuarie. Cazul a ajuns în atenția instanței în octombrie 2012, iar la primele două termene, magistrații au amânat judecata dosarului pentru pregătirea apărării. Reținut inițial de procurorii DNA, sub acuzația că ar fi primit bani de la un client pentru a interveni la Serviciul de Medicină Legală în scopul de a modifica rezultatele unor analize ale alcoolemiei, Chebuțiu este judecat în stare de libertate, în urma unei decizii a ÎCCJ.

La termenul de luni, a fost invocată o excepţie procedurală de către reprezentantul DNA, iar instanţa se va pronunţa în acest sens în 28 ianuarie.

Avocat înregistrat la Baroul Hunedoara, Radu Flaviu Chebuţiu (32 de ani) a fost acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia că a pretins și primit de la un denunțător, în anul 2012, sumele de 6.000 lei și 1.100 euro în scopul de a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Alba și Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, pentru a obține un rezultat al analizei toxicologice a alcoolemiei favorabil denunțătorului. Acest document medico-legal îi era necesar denunțătorului pentru a nu fi trimis în judecată pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală.
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparținând avocatului, în vederea confiscării.
În 12 septembrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a lui Chebuțiu, pe un termen de 29 de zile. Cinci zile mai târziu, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus cercetarea în stare de libertate a acestuia și luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare Curții de Apel Alba Iulia.

Chebuțiu nu se află pentru prima dată în vizorul oamenilor legii. În 2001, acesta a mai fost cercetat alături de alte persoane pentru operațiuni cu droguri de risc și consum de canabis. Pe atunci student, Chebuţiu a fost cercetat în stare de libertate pentru prelucrare şi consum de cannabis, de pe un teren de lângă Blaj, alături de alţi doi tineri.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax