Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Termen limită pentru depunerea la APIA a declaraţiilor anuale de cotă de lapte pentru procesatori şi producători

Publicat

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă că miercuri, 14 mai, este termen limită pentru procesatorii și producătorii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe în vederea depunerii declarației anuale de cotă de lapte. După această dată, se aplică penalităţi.

Producătorii care nu depun în termenul legal declarația anuală de vânzări directe vor pierde cota de lapte prin retragere la rezerva națională precum și dreptul de a beneficia de sprijinul financiar acordat prin măsurile prevăzute în cadrul Politici Agricole Comune (PAC).

Cotele individuale nu vor fi retrase la rezerva națională dacă producătorii deținători de cotă vor transmite împreună cu declarația anuală și o justificare scrisă, datată și semnată, asupra imposibilității transmiterii acestei declarații în termenul legal”, se arată într-un comunicat APIA.

Cumpărătorii de lapte (procesatorii) care nu depun în termen declarația anuală privind cantitățile achiziționate vor fi penalizați pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depășire de 0,01% din cantitățile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Sumă trebuie să fie cuprinsă între 100 și 100.000 de euro.

De asemenea, cumpărătorul care nu trimite declarația anuală riscă să piardă dreptul de a achiziționa lapte de la producători, prin retragerea autorizării.

Pe baza declarațiilor anuale, APIA stabilește dacă România depășește cota națională de lapte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax