Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Ultima etapă a anchetelor de circulație ”origine-destinație” pe drumuri și autostrăzi. Unde sunt opriți șoferii în trafic

Publicat

CNAIR a anunțat că astăzi este ultima etapă a anchetelor de circulație ”origine-destinație”, în cadrul cărora șoferii sunt opriți în trafic și chestionați. 

Datele sunt colectate pentru justificarea economică a proiectelor şi a cererilor de finanțare pe fonduri europene și vin în completarea recensământului general de circulație pe drumurile publice.

Acțiunile au loc în două intervale orare: până la ora 12.00 și între 14.00 și 18.00, pe autostrăzile și drumurile naționale din România. În unele zone, sunt restricții de circulație, pentru aceste acțiuni.

În Alba, acțiunile se desfășoară în următoarele puncte:

  • DN 74, Șard
  • Autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva: km 316+650 (Pianu, jud. Alba)

Obiectivul anchetelor de circulație

”Anchetele Origine – Destinație vin în completarea recensământului general de circulație pe drumurile publice, se realizează o dată la 5 ani şi contribuie la construirea matricelor Origine – Destinație din cadrul Modelului Național de Transport administrat de CESTRIN.

Modelul Naţional de Transport este utilizat de CESTRIN în realizarea studiilor de trafic care stau la baza Analizelor Cost – Beneficiu necesare pentru justificarea economică a proiectelor şi a cererilor de finanțare pe fonduri europene.

În anul 2021 CESTRIN a solicitat JASPERS asistenţă tehnică referitoare la metodologia de realizare a anchetelor Origine – Destinaţie. Împreună cu aceștia au fost evaluate şi revizuite Instucţiunile de realizare a Anchetelor Origine- Destinație, precum și formularul de realizare a acestora.

Astfel, pentru a putea colecta cât mai multe date de trafic CESTRIN a întocmit un nou formular de anchetă, acest formular fiind aprobat de către experţii JASPERS.

Anchetele de circulaţie Origine – Destinaţie constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarii bugetelor și ajustării strategiilor de dezvoltare ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Rezultatele anchetelor Origine – Destinaţie stau la baza calibrării și validării Modelul Naţional de Transport realizat în software-ul PTV VISUM din cadrul CESTRIN”, a precizat CNAIR.

Ce sunt întrebați șoferii

Șoferii sunt opriți în locațiile stabilite; echipe mixte de recenzori și agenți de circulație invită conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă (acostament sau banda I) și le adresează un set de întrebări:

  • originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău)
  • destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta)
  • scopul călătoriei (ex.: turistic, acasa, loc de munca, alte scopuri)
  • pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii
  • pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Nu sunt înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare.

Întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime.

foto: DRDP Timișoara (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax