Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultima zi de înscriere la ADMITERE: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a scos 1.309 locuri la programele de licenţă şi masterat (P)


Publicat

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituţie de învăţământ superior şi cercetare cu caracter public, de stat, organizează sesiunea de toamnă a admiterii la cele 28 de programe de licenţă şi 24 programe de masterat ale facultăţilor de Istorie şi Filologie, Ştiinţe, Drept şi Ştiinţe Sociale, respectiv Teologie Ortodoxă.

Universitatea scoate la concurs un număr de 38 de locuri subvenţionate, 617 locuri cu taxă, 143 locuri la învăţământul la distanţă pentru programele de licenţă şi 511 locuri cu taxă pentru programele de masterat.

Universitate dinamică, orientată spre performanţă, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia oferă o bază materială pentru studiu, practică şi cercetare de excepţie, condiţii de cazare şi masă la standarde europene, oportunităţi de petrecere a timpului liber într-un mod agreabil.

Admiterea 2013 pentru toate specializările facultăţilor de Istorie şi Filologie, Ştiinţe, Drept şi Ştiinţe Sociale se organizează la sediul central al Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, str. N. Iorga 11-13 (Corp C, etaj I).
Pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă, admiterea se organizează în clădirea Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 13, etaj I. 

Calendarul admiterii:
Sesiunea septembrie 2013

09 septembrie – 14 septembrie: înscrierea candidaţilor;

16 septembrie: susţinerea interviului şi a probelor de aptitudini (dacă este cazul);

17 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie şi comunicarea rezultatelor admiterii;

18 septembrie – 21 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă

23 septembrie – 27 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă

NOU! Universitatea organizează Admiterea şi pentru cele patru programe noi de licenţă (evaluate şi autorizate de către ARACIS, conform Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial 447/22.07.2013):
Traducere şi interpretare (Limbi Moderne Aplicate)
Arheologie (în limba engleză)
Administrarea afacerilor (în limba engleză)
Informatică (în limba engleză)

Programul comisiilor de admitere:
luni-vineri: 9.00-15.00

sâmbăta: 9.00-13.00

Vino la UAB! Construieşte-ţi un viitor sigur alături de noi!

Pentru detalii, accesaţi www.uab.ro

(P)

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

Care sunt persoanele testate cu prioritate pentru COVID-19. Algoritmul după care se fac analizele

Publicat

Persoanele simptomatice, care au călătorit în străinătate și contacții cazurilor confirmate, dacă au și ei simptomele specifice, sunt pe primele locuri de pe lista de priorități în cazul testării pentru coronavirus, a precizat vineri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru în cadrul unei declarații de presă.

Potrivit ministrului, în faza epidemică în care se află acum România, algoritmul nu s-a schimbat, iar testările se fac după aceleași priorități din ultimele săptămâni:

1. persoanele simptomatice care au călătorit în străinătate

2. contacţii apropiaţi, cu simptome specifice, ai cazurilor confirmate

3. personalul medico-sanitar cu simtome specifice

4. persoanele cu pneumonie, fără altă etiologie, din toate spitalele și din toate categoriile de vârstă

5. cazurile de SARI fără altă etiologie, din toate spitalele și din toate categoriile de vârstă

6. persoanele instituţionalizate, cu simptome specifice

7. pacienţii asimptomatici aflaţi înainte de transplant şi donatorii de celule stem hematopoietice, înainte de donare.

Ministrul Sănătății a mai spus că că există în stoc un număr suficient de teste, iar achiziţia acestora se face în permanenţă.

El a mai precizat că au fost alocate peste 23 de milioane de lei pentru 35 de centre publice şi private, bani cu care se pot realiza 115.820 de teste Real Time PCR.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Programe de educație pentru viață și sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii, derulate obligatoriu în școli

Publicat

elevi, clasa, scoala

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, potrivit Agerpres.

Actul normativ modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei, a obligaţiei de a derula în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate.

„Organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi orice alte instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi în domeniul educaţiei sunt obligate să adopte, în condiţiile legii, toate măsurile necesare pentru: derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor; derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru sănătate, inclusiv pentru dezvoltarea capacităţilor psiho-emoţionale, a competenţelor sociale şi interpersonale”, se arată în lege.

Aceasta mai prevede şi facilitarea accesului la programe de educaţie pentru sănătate pentru toţi elevii înscrişi în învăţământul preuniversitar.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ovidiu Kiss, albaiulianul care transformă piesele auto vechi în adevărate opere de artă, pe scena de la Românii au talent

Publicat

Albaiulianul Ovidiu Kiss cunoscut, atât în oraș, cât și în țară, după ce a început să realizeze ”sculpturi” din piese auto vechi, a fost prezent, vineri seara, la concursul ”Românii au talent”, de la PRO TV.

Creațiile pe care le-a adus cu el pe scenă, între care o motocicletă și un autocamion la construcția căruia a mărturisit că a lucrat aproape trei luni au fost admirate de cei patru jurați, însă la final aceștia au hotărât că albaiulianul nu va trece în următoarea etapă a concursului.

”Aș vrea să mă fac bine înțeles, apreciez ce faci. Bravo ție! Reciclezi, transformi lucruri moarte în artă, însă așteptam un număr de spectacol. Din partea mea este nu, astăzi”, a spus Mihai Petre.

Din același motiv, albaiulianul a primit un ”nu” și de la Andra, iar Andi Moisescu a fost singurul care a spus ”da”.

Ovidiu Kiss are 38 de ani și este pasionat de maşini şi motociclete. Și-a descoperit talentul în urmă cu mai mulţi ani, în Spania, unde lucra ca mecanic auto și i-a venit ideea să realizeze o motocicletă în mărime naturală, din piesele stricate rămase de la mașini.

El a revenit apoi în țară, iar de câțiva ani și-a deschis un atelier unde realizează tot felul de obiecte unicat din resturi metalice.

Operele sale au putut fi admirate la mai multe expoziții, între care „Despina Camino Art“ de la Palatul Noblesse din Bucureşti şi ”Transilvania Tattoo Expo”, de la Sibiu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Părinții copiilor cu vârste până la 12 ani vor avea zile libere și în timpul vacanțelor școlare, în perioada stării de urgență

Publicat

Părinții care își supraveghează acasă copiii cu vârste de până la 12 ani, după instituirea stării de urgență, vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Guvern.

”Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei”, precizează reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit acestora, în cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate