Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ASTĂZI: Vernisarea expoziției „La graniţele Romei: daci, celţi, vandali” la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Sâmbătă, de la ora 13.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția: „La graniţele Romei: daci, celţi, vandali”. Vernisajul de la Alba Iulia marchează un nou pas din periplul transilvănean al acestei manifestări cu tematică arheologică de excepţie, care a delectat anul trecut publicul din Germania.

Iniţiativa organizării acestui vernisaj se datorează unui vechi prieten al muzeului din Alba Iulia, dr. Wolfgang David, directorul Muzeului Celto-Roman din Manching, care a coordonat eforturile muzeelor din Alba Iulia, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Zalău pentru a duce în Germania o selecţie reprezentativă pentru civilizaţia unor popoare aflate la hotarele Imperiului Roman.

Din luna iulie 2012 şi până la începutul anului 2013, piese de excepţie ale patrimoniului arheologic românesc au fost expuse în muzeul din Manching, atrăgând zeci de mii de vizitatori, care au putut admira tezaure de argint dacice, arme şi podoabe ale războinicilor daci, celţi şi vandali, printre care faimoasele morminte ale căpeteniei celtice de la Ciumeşti sau ale principelui dac de la Cugir. După sejurul său german, expoziţia a fost vernisată la Satu Mare, Zalău şi acum la Alba Iulia, de unde va pleca apoi spre Cluj-Napoca.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 25 mai – 24 iunie.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax