Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vezi ce conţine programul oficial din prima zi a Serbărilor Unirii

Publicat

1 decembrie

Evenimentele cuprinse în programul oficial, anunţat de autorităţi cu ocazia desfăşurării Serbărilor Unirii, în preajma Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie au debutat miercuri. Vedeţi ce manifestări culturale se desfăşoară în prima zi.

De la ora 10.00, a început la Muzeul Naţional al Unirii Sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice „Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român. 93 de ani de la Marea Unire (1918-2011)”, un eveniment ce continuă şi joi, cu prezentare de lucrări pe secţiunile Arheologie, Istorie şi Restaurare-conservare. Specialiştii din mai multe centre muzeale din România s-au reunit pentru a descrie subiecte interesante din munca lor, cu detalii din situri arheologice din  mai multe zone ale ţării.
Începând cu ora 12.00, tot la Muzeul Unirii s-a deschis expoziţia „Obiecte textile salvate prin restaurare-conservare”. Concomitent, s-a lansat volumul „Istoriografia cărţii româneşti vechi din Transilvania (de la începuturi până la 1948)”. Deschisă până în 12 decembrie, expoziţia prezintă publicului şi specialiştilor obiecte găsite în Alba Iulia şi Sebeş şi restaurate în cadrul muzeului. Este vorba despre artefacte de inspiraţie religioasă, etnografică şi culturală.
De la ora 14.30, persoanele vârstnice de la Căminul din Alba Iulia au fost în centrul atenţiei, în cadrul unui spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul „60 plus”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax