Connect with us
Publicitate

BLAJ

ASTĂZI: Volei Alba Blaj dispută finala Cupei Challenge la volei feminin, a treia finală europeană din istorie

Publicat

Volei Alba Blaj se află în fața unui nou moment istoric. Campioana României va întâlni miercuri, la Târgu Mureș, de la ora 18:00, echipa turcă Sistem9 Yesilyurt Istanbul, în manșa tur a finalei Cupei Challenge la volei feminin. Partida va transmisă, în direct, de Digisport 4. Meciul retur va avea loc miercuri, 24 martie, de la ora 14:00 (ora României), la Istanbul, și va fi transmis, de asemenea, de Digisport.

„De data aceasta, sperăm să câștigăm și să aducem cupa la Blaj! Vă invit să fiți alături de Volei Alba Blaj și să susțineți campioana României din fața televizoarelor, cu inima, cu sufletul și cu acest minunat sentiment de mândrie oferit de performanțele echipei noastre”, a transmis primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

După ce a pierdut două finale de cupe europene, Volei Alba Blaj își dorește să o câștige pe a treia. Campioana României privește cu încredere la meciurile cu Sistem9 Yesilyurt Istanbul, din finala Cupei Challenge. Cuvântul de ordine este victoria, echipa noastră fiind pregătită pentru un nou meci mare, așa cum afirmă antrenorul principal și cei doi căpitani ai echipei.

Pentru campioana României, această finală reprezintă o nouă provocare, dar și o onoare, spune antrenorul principal, Darko Zakoč.

„Nu jucăm o finală de cupă europeană în fiecare zi, noi am reușit să fim în trei finale în ultimii patru ani, în toate competițiile europene. Înseamnă ceva pentru acest club, Volei Alba Blaj, care a devenit o echipă cunoscută și respectată în Europa, în special în lumea voleiului. Această finală este o nouă provocare pentru noi și chiar dacă este a treia competiție valorică europeană, fiecare succes în Europa înseamnă mult, în special pentru echipele care vin din țări care nu se află în prim planul voleiului internațional.

În finală întâlnim un adversar potrivit, care și la meciurile din semifinale a arătat calitate, dorință și insistență, obținând o calificare pe deplin meritată. Este doar prima bătălie, indiferent de scorul de miercuri, nimic nu îți garantează rezultatul finalei. Sunt două manșe, dar eu sper și cred că vom merge în Turcia din postura echipei învingătoare în primul meci. Acesta este obiectivul nostru.

Avem toate informațiile despre Sistem9 Yesilyurt Istanbul, este o echipă formată din jucătoare tinere, la care se adaugă voleibaliste cu experiență, joacă un volei frumos, am văzut asta în meciul cu THY Istanbul, unde au câștigat multe puncte care au durat peste un minut. În nici un moment nu au renunțat la luptă și asta este foarte important de știut pentru noi, pentru că trebuie să fim pregătiți mental pentru un astfel de joc. Dorința mare de victorie, motivația, concentrarea și spiritul de sacrificiu sunt atributele pentru succes! Numai așa vom câștiga!”, a precizat antrenorul Darko Zakoč.

Căpitanul Ioana Baciu se află la a două finală europeană alături de Volei Alba Blaj și speră că, de data aceasta, echipa sa va cuceri trofeul.

„Este a doua finală europeană pe care a joc cu Volei Alba Blaj, sper că de data aceasta se va termina bine pentru noi și că vom câștiga Cupa Challenge. Ne-am pregătit bine pentru meci, știu că jucăm împotriva unei echipe bune și sper să reușim miercuri un rezultat foarte bun, care să ne facă favorite pentru retur”, a spus căpitanul echipei, Ioana Baciu.

Și experimentata Ana Antonijević, vicecăpitanul echipei, privește cu încredere la dubla cu Sistem9 Yesilyurt Istanbul, mai ales că are o motivație în plus, fiind prima finală de Cupă Challenge pe care o dispută în carieră:

„Suntem pregătite pentru acest meci și vom încerca să jucăm la nivel maxim, mai ales că începem acasă finala. Trebuie să fim concentrate pentru că întâlnim o echipă tânără, care va juca fără presiune. Pentru mine este prima finală de Cupă Challenge pe care o joc și voi încerca să dau tot ceea ce am mai bun pe teren”, a transmis vicecăpitanul echipei, Ana Antonijević.

Înființată în anul 1956, Sistem9 Yesilyurt Istanbul a evoluat, până acum, de șapte ori în cupele europene. Echipa turcă a jucat la mijlocul anilor 90 de două ori în Cupa CEV și a revenit în această la competiție în perioada 2001-2005. În Cupa Challenge s-a calificat în premieră în acest sezon, în care a obținut doar victorii în parcursul de până acum, la fel ca Volei Alba Blaj. În semifinale, Sistem9 Yesilyurt Istanbul a trecut de THY Istanbul, în dublă manșă, cu același scor, 3-2. La echipa din Istanbul evoluează, cu mult succes, jucătoarea româncă Alexia Căruțașu (17 ani), desemnată cea mai bună voleibalistă a anului 2020 de către Federația Română de Volei, care a avut o prestație de excepție în semifinala turcă, unde a reușit 47 de puncte în meciul tur și 27 de puncte în retur.

De cinci ori campioană a României și de trei câștigătoare a Cupei României, CSM Volei Alba Blaj a făcut istorie pentru România, prin cele două finale europene disputate până acum: finala Ligii Campionilor (2018) și finala Cupei CEV (2019). În acest an, din cauza situației create de pandemia de coronavirus, campioana României s-a înscris în Cupa Challenge, cu obiectivul de a aduce prima cupă europeană la Blaj.

sursa: voleialbablaj.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 17.03.2021 at 11:46

    Acum vedem adevarata valoare a echipei. Echipa turca este pe locul opt in campionatul Turciei, recent incheiat (cu posibilitati de a urca pe sase daca bate pe Fenerbahce in meci restant).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax