Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Workshop în cadrul proiectului „Conurbant”. Schimb de experienţă privind planuri referitoare la energia durabilă cu autorităţi locale din Italia

Publicat

Vineri de la ora 10.00, la Hotel Parc a început workshop-ul numit „Schimb de experienţă între municipalitățile semnatare ale Convenției Primarilor” din cadrul proiectului Conurbant. Evenimentul este organizat de ALEA și Primăria Municipiului Alba Iulia.

În cadrul workshop-ului se prezintă planurile de acțiune pentru energie durabilă – PAED a patru autorități locale din județul Alba – Berghin, Ciugud, Ighiu, Sântimbru -, oportunități de finanțare ale proiectelor de energie regenerabilă și eficienţă energetică, cadrul legislativ aferent. Are loc un schimb de experiență între autorități locale din România și Italia, fiind prezentate proiecte de succes din regiunea Padova.

UPDATE: „Este un eveniment, o reuniune de lucru, în cadrul proiectului Conurbant, un proiect european pe energia inteligentă, pentru sprijinul semnatarilor convenției primarilor. Aceștia s-au adunat pentru a se ocupa în mod special pentru reducerea consumului energie la nivelul acestor localități și în special a reducerii emisiilor de carbon”, a declarat directorul ALEA, Florin Andronescu.

Acesta a precizat că în momentul de față în județul Alba sunt opt semnatari, iar, prin proiectul Conurbant, patru dintre acestea, Berghin, Ciugud, Ighiu, Sîntimbru, își realizează planurile de acțiune pe energie durabilă.

Potrivit directorului, consiliile locale Teiuș și Pianu au semnat și ele aderarea la convenție.

La eveniment participă atât reprezentanți ai primăriilor din județul Alba implicate în proiect, printre care city managerul Municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, primarul comune Ighiu, Traian Rusu, primarul comunei Sântimbru Ioan Ianu Popa, cât și viceprimarul Municipiului Due Carrare, Padova, Italia, precum și managerul proiectului Conurbant, George Lorincz.

Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA) împreună cu Primăria Alba Iulia sprijină o serie de autorități publice locale din proximitate, semnatare ale inițiativei europene „Convenția Primarilor” în realizarea și implementarea unor planuri locale de acțiune pentru energie durabilă – PAED. Experiența dobândită de Primăria Alba Iulia în realizarea propriului său PAED, ca semnatară a ”Convenției Primarilor” împreună cu expertiza tehnică a ALEA și-au găsit aplicare în cadrul proiectului conurbat prin care 4 primării din conurbația Alba Iulia (Berghin, Ciugud, Ighiu, Sîntimbru) sunt susținute în activitățile derulate ca semnatare ale „Convenției Primarilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax