Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Ziua Imnului Național, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonie, în Piaţa Tricolorului. PROGRAM

Publicat

Ziua Imnului Naţional este sărbătorită joi, 29 iulie, la Alba Iulia. Începând cu ora 10:00, autoritățile locale  și județene vor participa la manifestări în Piaţa Tricolorului. Se împlinesc 173 de ani de când a fost intonat pentru prima dată Imnul naţional.

Ceremonia va începe cu prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă, urmate de o alocuţiune privind simbolistica versurilor imnului naţional al României și oficierea serviciului religios.

Vor participa reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Alba, Consiliului Judeţean, Primăriei Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, unităţilor militare (MApN, MAI) din Garnizoana Alba Iulia, autorităţi şi instituţii publice din Alba, precum şi reprezentanți ai Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala Alba, Asociației Naționale a  Veteranilor de Război ”Ferdinand I” filiala Alba, Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere filiala Alba ”Gemina”, Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații, partidelor politice.

Ziua Imnului Național: Programul activităţilor de la Alba Iulia:

09.50 – 10.00 Primirea invitaților;

10.00 -10.05 Prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă și ocuparea locului în dispozitiv;

10.05 – 10.15 Alocuțiune referitoare la simbolistica versurilor Imnului;

10.15 – 10.20 Oficierea serviciului religios;

10.20 – 10.25 Intonarea Imnului Național al României.

Desfășurarea activităților dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Național se va face cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială, prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax