Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, sărbătorită pentru prima dată. Activitatea fizică promovată ca limbaj universal

Publicat

„ Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace” este sărbătorită pentru prima dată de europeni, duminică, 6 aprilie.  Această Zi Internațională, proclamată ca eveniment anual,  își dorește să promoveze sportul și activitatea fizică, ca un limbaj universal și un instrument inovativ pentru educație, sănătate, integrare socială, dezvoltarea tinerilor, consolidarea păcii și dezvoltarea durabilă. De asemenea, servește ca o platformă pentru a sensibiliza necesitatea investițiilor în sport, scrie jurnal.md.

CIO (chief information officer), în calitatea sa de observator permanent la ONU, susține acestă inițiativă, care valorifică rolul și contribuția organizațiilor sportive la schimbările sociale și procesele de dezvoltare umană. Plasarea sportului la dispoziția dezvoltării armonioase a omenirii se află în centrul misiunii CIO.

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace vine ca o completare la evenimentul din 23 iunie, Ziua Olimpică, care celebrează valorile noastre de prietenie, excelență și respect, angajând milioane de oameni din întreaga lume să practice sportul.

Sursa: jurnal.md

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax