Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internaţională a Studentului. Mesajul conducerii Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia

Publicat

casa de cultura a studentilor În 17 noiembrie, pentru studenţii de pretutindeni este prilej de sărbătoare. Cu această ocazie, Casa de Cultură a Studentului din Alba Iulia transmite un mesaj adresat acestora.

“Cu ocazia Zilei  Internaţionale a Studentului, sărbătorită astăzi 17 noiembrie, instituția noastră urează tuturor studenților din Alba Iulia să fie energici, plini de entuziasm, creativi și frumoși, să treacă cu bine obstacolele vieții și să aibă  parte de multe realizări.

Implicați-vă în cât mai multe activități în special în cele de tineret, artistice, culturale și educative. Încercați să faceți schimbări în ceea ce privește societatea noastră. Trăiți clipa, distrați-vă, dar și muncți pentru voi și viitorul vostru.

Vă așteptăm cu mult drag în cadrul instiuției noastre pentru a desfășura activități artistice, culturale și educative, punându-vă la dispoziție atât baza materială cât și oameni care să vă pregătească în domenii cum ar fi  muzica , dansul, teatrul,  moda etc.”, transmite directorul CCS Alba Iulia, Gheorghe Berghian.

Cum a devenit 17 noiembrie ziua în care sunt celebraţi studenţii din întreaga lume.

Pe 17 noiembrie 1939, nouă studenţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 1200 au fost trimişi în lagăre de concentrare, după ce au demonstrat în faţa Universităţii din Praga împotriva ocupaţiei naziste din Cehoslovacia şi împotriva uciderii studentului Jan Opletal şi a muncitorului Václav Sedláček, ce participaseră la un miting anti-nazişti.

În 1941, la Consiliul Internaţional al Studenţilor de la Londra, a fost luată decizia ca 17 noiembrie să fie declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor, în memoria studenţilor ucişi sau trimişi în lagăre de concentrare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax