Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevii au susţinut examenul de Bac, sesiunea de toamnă, la matematică sau istorie

Publicat

Elevii înscrişi la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului au susţinut, miercuri, una dintre cele mai dificile examene: proba scrisă obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie.

Examenul de miercuri este penultima probă din sesiunea de toamnă de la Bac, iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 septembrie, zi în care vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Dintre cei 1.753 elevi înscrişi la proba de matematică, doar 1.409 s-au prezentat la examen, iar trei candidaţi de la Abrud au fost prinşi cu surse de inspiraţie şi au fost eliminaţi.

La Istorie s-au înscris 40 de elevi, dintre care doi au absentat.

Inspectorul şcolar Dan Cherecheş – vicepreşedinte în cadrul comisiei judeţene de Bac – a precizat că această probă a Bacalaureatului a trecut fără incidente din punct de vedere organizatoric şi fără să se apeleze la subiecte de rezervă. Vineri, candidaţii vor susţine ultima probă la alegere a profilului sau specializării.

Reamintim că, în judeţul Alba, peste 2.000 de elevi susţin a doua sesiune de Bacalaureat.

SUBIECTELE:

Matematică:

Subiectul 1: şase cerinţe, printre care o progresie aritmetică, calculul razei unui cerc, o ecuaţie cu logaritmi şi o problemă cu procente.

Subiectul 2: două cerinţe, prima legată de calcularea determinantului unei matrici, iar a doua de definire a legii de compoziţie a unei multimi de numere reale.

Subiectul 3: probleme cu funcţii.

Istorie:

Subiectul 1:  un paragraf despre cnezatele româneşti din Oltenia din prima jumătate a secolului al XIII-lea; entităţile româneşti de la sud de Carpaţi şi invazia mongolă din 1241.

Subiectul 2: un text despre Spania în epoca modernă

Subiectul 3: de elaborat în aproximativ două pagini un eseu despre statul român în secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea.

Flavia NICOLAE

Gina STANCIU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax