Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTENIA de PRIMĂVARĂ. Ce este de fapt şi cum o poţi „trata”. Cinci metode eficiente

Publicat

femeie flori Organismul resimte modificările de temperatură, presiune atmosferică și umiditate din această perioadă. Devine suprasolicitat, tonusul fizic și psihic este diminuat și, astfel, apare astenia de primăvară.

Senzaţia de oboseală şi de slăbiciune pe care majoritatea oamenilor o resimt în această perioadă este, de fapt, urmarea efortului de adaptare a organismului la condiţiile noului sezon.

După o perioadă în care am fost obişnuiţi să stăm mai mult în casă şi să consumăm preponderent alimente conservate, este posibil să ne confruntăm cu o stare de slăbiciune fizică, de oboseală permanentă şi nejustificată, precum şi cu dureri de cap şi dificultăţi de concentrare. Toate aceste stări definesc astenia de primăvară, care, în opinia medicilor, este consecinţa ieşirii din hibernare şi a efortului de adaptare a organismului la noile condiţii de viaţă.

Sfaturi pentru a combate astenia de primăvară:

– consumaţi fructe şi legume proaspete, ajută la întărirea sistemului imunitar; au o acțiune detoxifiantă, depurativă, diuretică, ajutând la reglarea tranzitului intestinal.

– vitamina C: din surse naturale, ajută la creșterea imunității, fortificând organismul; consumul de legume verzi care apar odată cu încălzirea vremii completează necesarul de vitamina C al organismului; zrzici, ştevie, usturoi verde, ceapă verde, lobodă, leurdă, mărar, toate au un aport ridicat de vitamina C, fiind în acelaşi timp hipocalorice, rehidratante şi mineralizante, conform unica.ro.

– odihnă: în urma eforturilor corpului de a se adapta la noile condiții, odihna corespunzătoare ajută la refacerea energiei și la redobândirea unui tonus de invidiat. Pentru o refacere completă a celulelor, este nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte.

– mai mult timp în aer liber: plimbările din zilele însorite de primăvară stimulează creierul nu doar prin creşterea fluxului de sânge oxigenat, ci şi prin stimularea producerii de serotonină, substanţă care generează o stare psihică de bine.

– execiții fizice: sportul ajută metabolismul, iar pentru că stimulează secreția de endorfine, îmbunătățește și starea psihică.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax