Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Astra Asigurări, definitiv în faliment. Când îşi pot primii asiguraţii banii de la Fondul de Garantare şi termenul pentru depunerea cererilor

Publicat

astra asigurari Intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări a fost confirmată, joi, prin hotărâre definitivă la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti din decembrie. Astfel, Fondul de Garantare al Asiguraţilor poate începe plata despăgubirilor.

Conform legii, falimentul unei societăți de asigurare este hotărât de către o instanță judecătorească. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate efectua plățile către creditorii de asigurări doar de la data rămânerii definitive a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment în limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare), ceea ce s-a întâmplat acum.

Anul trecut, FGA a preluat de la Astra Asigurări aproape 60.000 de dosare de daună, inclusiv dosare de răscumpărare, și 2.046.604 de contracte de asigurare în vigoare. Astfel, în România au fost preluate 1.826.483 de polițe și 51.566 de dosare daună, în Germania — 6.128 de polițe și 193 de dosare de daună, în Slovacia — 22.752 polițe și 642 dosare de daună; Ungaria — 191.241 poliție și 4.809 dosare daună.

Astra Asigurări este deținută de The Nova Group Investments România și Epsilon Estate Provider (99% din acțiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu. Acesta, alături de o parte a fostei conduceri Astra sunt urmăriţi penal într-un dosar referitor la o posibilă devalizare a companiei.

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august 2015, intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și a decis retragerea autorizației de funcționare a companiei, societatea aflându-se în administrare specială.

La Fondul de Garantare au fost depuse până în prezent peste 30.000 de cereri de plată pentru dosarele de daună noi și vechi. Dacă vor fi aprobate de FGA, clienții își vor putea primi banii înapoi.

Cererile de de deschidere a dosarelor de daună pot fi depuse la FGA până pe cel puțin 23 mai. Este posibil ca acest termen să fie prelungit.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax