Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTRO 2013: Ce aduce anul Șarpelui de Apă taurului Comșa, peștelui Simedru, vărsătorului Dîrzu sau săgetătorului Pereș


Publicat

Anul 2013 stă, în zodiacul chinezesc, sub semnul Șarpelui de Apă. Acesta aduce o perioadă dominată de elemente contradictorii, precum instabilitatea, dinamismul, iubirea și prosperitatea. Întreg anul este caracterizat de schimbări bruște, iar unul dintre lucrurile pe care se pune accentul în această perioadă este familia. Conform tradiției chinezești, un Șarpe în casă este de bun augur, deoarece familia nu va suferi de foame. Combinația astrală se anunță benefică, mai ales pentru liderii de opinie și pentru toți cei care sunt motivați în acțiunile lor, așadar am fost curioși să aflăm ce vestesc astrele pentru 8 oameni politici din județ care au fost aleși recent să reprezinte vocea cetățenilor în forurile de conducere din Capitală: parlamentarii de Alba.

Horoscop politicieni

Așadar, să vedem ce arată constelațiile parlamentarilor noștri în anul 2013:

Cornel Comșa, 5 mai 1977, TAUR. “E bine să ai putere, dar e și mai bine să nu ai nevoie de putere” – Ghandi

Recent intrat în rândurile deputaților de Alba, pentru taurul Comșa, astrele vestesc câștiguri însemnate în prima jumătate a anului, dar și tendința necontrolată de a risipi în a doua jumătate a lui 2013. Așadar, atenție domnule Comșa, deoarece sacul, fie el și doldora, se poate goli. Din punct de vedere profesional, noul an îi aduce taurului confort la serviciu, astfel, dacă previziunile se adeveresc, deputatul Comșa se va simți în Parlament ca în a doua sa casă.  Atmosfera de zi cu zi este mult mai plăcută, se îmbunătăţesc atât relaţiile cu colegii, cât şi cele cu superiorii sau (pentru cei care deţin funcţii de conducere) cu subalternii, iar numărul sarcinilor neplăcute sau peste măsură de obositoare scade. Toamna şi iarna, este posibilă o diversificare de activitate, posibila apariţie a unui job nou sau primirea de noi atribuţii în cadrul slujbei deja existente. Așadar, nu este exclus ca, până la finele anului 2013, să îl găsim pe Cornel Comșa și în alte funcții de conducere.

Pe plan personal, taurul Comșa se va arăta în noul an mult mai pretențios. Așteptările acestuia de la partenera de viață sporesc și vor rezista doar acele cupluri puternice. Aviz așadar domnișoarei care se vrea alături de Cornel în anii care vin: dacă veți juca bine cartea, astrele nu exclud, în vară, o posibilă căsătorie.

Teodor Atanasiu, 23 septembrie 1962, BALANȚĂ. “Ai curajul să îți asculți inima și intuiția. Ele știu deja ceea ce tu vrei să devii cu adevărat” – Steve Jobs

Pentru balanțe, talerele vor înclina în 2013 înspre casa carierei, unde, începând cu 26 iunie, va intra Saturn şi va rămâne până în vara lui 2014. Confirmat ca deputat în noul Parlament, Teodor Atanasiu nu are decât motive de bucurie la aflarea acestei vești. Este perioada de maximă înflorire, timpul succesului și al elogiilor. Jupiter inspiră ambiţie, conferă autoritate și prestigiu, îl ajută să-şi extindă activitatea sau aria de influență. Poate să aducă onoruri, demnități sau celebritate, prin șansă pură sau ca urmare a sprijinului, protecției sau recomandării cuiva influent.

Financiar, Saturn în casa banilor pe tot parcursul anului 2013 cere o gestionare riguroasă a finanțelor, investiții sigure, acumularea unor economii, precum și strategii bine puse la punct pentru creșterea veniturilor. Așadar, domnule Atanasiu, siguranța zilei de mâine este asigurată de acțiunile de azi, așa că un concediu pe an poate fi destul chiar și pentru cel mai pretențios parlamentar.

Călin Potor, 12 noiembrie 1959 și Clement Negruț, 17 noiembrie 1964, SCORPION. “Nu vedem lucrurile așa cum sunt ele cu adevărat. Noi vedem lucrurile așa cum suntem noi cu adevărat” – Anais Nin

Scorpionul Potor are șansa în 2013 să iasă din conul de umbră în care s-a aflat în ultimii ani. Configurația astrologică îi vestește începutul unui ciclu de aproximativ 2 ani, în care va avea ocazia să se redescopere, să se vadă într-o cu totul altă lumină. Aceste coordonate nu sunt tocmai rele pentru un deputat la început de nou mandat, așa că acum este șansa ca scorpionii Potor și Negruț să arate celor care i-au votat o altă față a lor.

Domnilor, Saturn a intrat în zodia Scorpion la sfârşitul anului trecut, făcându-vă să priviți viaţa în culori mai sumbre şi aducându-vă restricţii, limite, provocări, pentru a vă face să vă maturizați şi să vă asumați responsabilitatea, în primul rând faţă de voi.

Veți fi taxați pentru nefolosirea corespunzătoare a puterii personale, aşa că mare atenţie. În anul 2013, manipulările, abuzurile, şantajele emoţionale, dorinţa de a-i controla pe ceilalţi nu vor rămâne nesancţionate de către Saturn. Este un an în care va trebui să creşteți, să deveniți mai serioși în privinţa vieţii  şi în care va trebui să da-ți dovadă de disciplină şi organizare. Numai în felul acesta veți reuşi să vă faceți viaţa mai uşoară, fără să resimţiți piedici la fiecare pas în calea voastră.

Cea mai importantă schimbare în acest an este intrarea planetei Jupiter, în ziua de 26 iunie, în semnul Racului (zodie care pentru Dvs. reprezintă a 9-a casă în astrogramă). Jupiter în Rac vă ajută să vă lărgiţi orizonturile, vă face să vă doriți să vă dezvoltați, să acumulați mai multă cunoaştere. Vă puteți aştepta la noroc în legătură cu educaţia, străinătatea, călătoriile, mai ales în ceea ce priveşte călătoriile care sunt la mare distanţă de casă. În cazul vostru se poate spune că în a doua parte a anului 2013 ar fi bine să vă căutați norocul în lume, pentru că e pe undeva departe de locul în care vă aflați acum.

Alexandru Pereș, 20 decembrie 1952, SĂGETĂTOR. “Avem nevoie de oameni care pot visa lucruri inexistente” – John F. Kennedy

Senator în al cincilea mandat, săgetătorul Pereș va avea în 2013 noroc în ceea ce privește partea financiară, relațiile de familie și iubirea. Cea mai importantă schimbare faţă de anul trecut o reprezintă intrarea planetei Jupiter, în ziua de 26 iunie 2013, în zodia Rac, zodie care reprezintă casa a 8-a în astrogramă. Este un tranzit benefic pe plan financiar. Se poate aştepta la cadouri, sprijin financiar din partea altor persoane (al partenerului de viaţă sau al unui partener de afaceri). Va beneficia de resursele altor persoane şi de câştiguri financiare ce nu vin în urma efortului propriu. Există posibilitatea să primească o moştenire importantă.

Din octombrie 2012 îl are pe Saturn musafir în casa a 12-a, forţându-l să-şi facă o adevărată curăţenie în ceea ce priveşte dorinţele şi motivaţiile inconştiente care stau la baza comportamentului. În 2013, probabil va trebui să închidă multe uşi pe care nu le-a închis atunci când trebuia şi se va întâlni cu consecinţele greşelilor pe care le-a făcut de-a lungul ultimilor 28 de ani. Până când Saturn va intra în zodia sa şi va începe un nou ciclu saturnian (peste circa 2 ani), va trebui să se uite înapoi, cu seriozitate şi realism şi să corecteze tot ceea ce nu-l mulţumeşte şi consideră că nu-l reprezintă sau nu îl pune într-o lumină favorabilă.

Ioan Dîrzu, 1 februarie 1962, VĂRSĂTOR. “Nimeni nu-și va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete” – Gabriel Garcia Marquez

Pentru vărsătorul Dîrzu, anul 2013 se anunță important în plan profesional. Nu este nimic neașteptat, ci perfect plauzibil, dacă e să ținem cont de faptul că Ioan Dîrzu a câștigat în 2012 primul său mandat de deputat. Jupiter, Marele Benefic în astrologie, va intra în zodia Rac, în zona serviciului şi muncii din astrogramă. Sub această influenţă, se poate bucura de noroc şi protecţie în plan profesional. Va avea mai mult entuziasm şi optimismul îl va face să îndrăznească să-şi asume mai multe sarcini de serviciu.

În plus, de la sfârşitul anului trecut, îl are musafir pe Saturn în zona carierei şi în următorii 2 ani are şansa să ajungă acolo unde-şi doreşte pe plan social. Saturn îl va ajuta să devină mai matur, serios şi responsabil în ceea ce priveşte cariera şi direcţia vieţii. Dacă va da dovadă de organizare, perseverenţă şi va fi dispus să muncească din greu, îl va recompensa pe măsură. Poate răsplata nu va fi imediată, însă cu siguranţă acţiunile sale vor produce rezultate în timp.

Dan Simedru, 26 februarie 1962, PEȘTI. “O mare plăcere în viață este să faci lucrurile pe care ceilalți susțin că nu le poți face” – Walter Bagehot

Dan Simedru este un alt politician din Alba pentru care anul care abia s-a încheiat i-a adus prosperitate și reușite în carieră. Numit prefect de Alba și ulterior deputat în Parlamentul României, Simedru privește cu optimism spre viitor, iar anul 2013 poate fi anul de bun augur pentru dezvoltarea sa profesională.

Domnule Simedru, cu Saturn în Scorpion în 2013, începeţi să deveniţi mai serios în ceea ce priveşte dezvoltarea personală şi educaţia superioară. Fie că urmaţi o cale tradiţională, un curs special, vă înscrieţi la o facultate sau studiaţi de unul singur, ca autodidact, Universul vă cere în acest an să accedeţi la un nivel mai înalt de educaţie, să vă lărgiţi orizontul şi viziunea asupra vieţii.

Pe plan financiar, în continuare aveţi parte de un tranzit important în acest sector al vieţii. Uranus se află în continuare în Berbec şi probabil deja v-a obişnuit cu evenimentele neaşteptate şi neobişnuite pe care le aduce. Veniturile vor fi instabile şi în 2013, câştiguri surprinzătoare, bruşte, dar şi cheltuieli suplimentare în cele mai neaşteptate sau nepotrivite momente. De-a lungul anului 2013 Uranus va fi într-un aspect conflictual cu Pluton, aflat în zona prieteniilor şi trebuie să fiţi foarte atent la afacerile pe care le faceţi cu prietenii şi să nu amestecaţi prieteniile cu afacerile şi banii. Există riscul să intraţi în conflicte extrem de aprinse cu prietenii, din cauza banilor.

Oamenii politici din Alba care au avansat în carieră în anul care s-a încheiat

Această ultimă secțiune a materialului nostru o dedicăm altor trei oameni politici din Alba care, în anul care se încheie, au reușit să escaladeze pe scara profesională. Este vorba despre liberalul Florin Roman, ales vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Dorin Șerdean, noul viceprimar al municipiului Alba Iulia și Flaviu Cozuc, prefectul județului Alba. Să vedem ce le prezintă astrele celor trei politicieni.

Florin Roman, 22 aprilie 1974, TAUR

Așa cum îl anunțam și pe deputatul Cornel Comșa, anul 2013 aduce nativilor din Taur câștiguri însemnate. Cel mai nou vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Florin Roman are deci, ca și colegul său, toate premisele să-și rotunjească averea.

Domnule Roman, este bine să profitaţi la maxim de primele 5 luni ale anului 2013, pentru că nu vă vei mai întâlni decât peste 12 ani cu asemenea noroc şi oportunităţi atât de mari de a vă creşte veniturile. Însă ar fi bine să adoptaţi o atitudine de cumpătare înţeleaptă, pentru că Jupiter este renumit şi pentru tendinţa pe care o aduce spre excese şi optimism exagerat.

Din luna iunie 2013, Jupiter va intra în Rac şi, odată cu acest tranzit, dorinţa de a învăţa cât mai multe şi de a călători vor fi amplificate. Comunicarea va fi foarte importantă pentru Dvs., însă va trebui să fiţi atent, pentru că vor exista zile în care convorbirile telefonice, e-mail-urile şi scrisorile vă vor consuma mult prea multe ore.

Faptul că Pluton formează un aspect conflictual cu Uranus este o atenţionare că trebuie să faceţi eforturi să fiţi mai puţin rigid în viziunea pe care o aveţi asupra vieţii. Este posibil să stârniţi duşmănii ascunse şi să fiţi atacat pe la spate când nu vă aşteptaţi deloc, tocmai din cauză că refuzaţi să renunţaţi la unele concepţii depăşite, putând lăsa impresia celorlalţi că sunteţi nedeschis faţă de nou şi progres.

Flaviu Cozuc, 28 ianuarie 1973, VĂRSĂTOR

Noul prefect de Alba va avea, la fel ca și Ioan Dîrzu, un an important pe plan profesional. Concepțiile despre carieră, statut, reputație, autoritate și poziție socială sunt repuse în discutie, edificiile pe care le-aţi construit sunt supuse testării, vă este verificată calitatea, necesitatea, autenticitatea, valoarea.

Saturn vă obligă să respectați niște norme, să vă încadraţi între niște limite. Vă taie din libertatea de acțiune și de decizie. Nu mai faceţi ce vreţi, ci ce trebuie. Iar lucrurile merg greu, lovindu-se de obstacole, interdicții, neputințe.

Și totuși… Saturn are daruri de preț pentru cei serioși și perseverenți. Cu el, puteți face planuri și strategii pe termen lung, puteți pune pietre de temelie, clădi încet, dar temeinic o carieră durabilă, un prestigiu solid, un renume de persoană competentă, riguroasă, de încredere. Saturn vă poate introduce în medii oficiale sau în structuri sociale cu ierarhii bine precizate.

Dorin Șerdean, 11 octombrie 1969, BALANȚĂ

Aflat sub același semn zodiacal ca și deputatul Teodor Atanasiu, viceprimarul Alba Iuliei intră în noul an în forță, deoarece în următoarele lumi cariera balanțelor va ajunge la apogeu. Nativii care știu să-și exploateze bine șansele pot face progrese remarcabile, iar casele vocaționale cele mai bine reliefate în 2013 sunt cele ale banilor, carierei și muncii.

Domnule Șerdean, începând cu ziua de 26 iunie 2013, vă veţi bucura de intrarea Marelui Benefic în zona carierei. Este un tranzit extraordinar pentru a obţine o avansare, promovare, reuşite importante în carieră, succes social, pentru a vă face cunoscut în lume. Veţi mai avea parte de ajutorul lui Jupiter doar în primele 6 luni ale anului 2014, asa că în a doua jumătate a anului 2013 ar trebui să profitaţi cât puteţi de pe urma acestui tranzit, pentru că nu veţi mai beneficia de sprijinul / norocul pe care vi-l aduce Jupiter pe plan profesional decât peste 12 ani.

 

 

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Gainar

    duminică, 06.01.2013 at 22:02

    Sper ca lui Sañedru, sa-i aduca Aniul Sarpelui 2vindecarea”, ca sta rau cu capul sarmanul, cam are mintea inferbantata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 2.877 cazuri COVID-19 confirmate în România în ultimele 24 de ore. 97 decese noi. Situația din 26 ianuarie

Publicat

Au fost raportate 2.877 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise marți, 26 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 97 decese noi. 1.002 pacienți sunt internați la ATI.

Citește și ALBA: 39 de cazuri COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența în municipii, orașe și comune din județ la 14 zile

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 26 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 715.438 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

658.595 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.877 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 17.938 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.01.2021 (10:00) – 26.01.2021 (10:00) au fost raportate 97 de decese (60 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de peste 80 de ani.

96 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.922. Dintre acestea, 1.002 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.328.908  teste RT-PCR și 88.010  teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.197 de teste RT-PCR (14.079 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.118 la cerere) și 6.885 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 35.504 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.147 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 60.492 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 159 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.712 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 806 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 25 ianuarie, 4.807 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 855.350 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Incidența cazurilor noi la nivel național:

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID – 26 ianuarie:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Timiș – 31386 – 174 – 3,42

Ilfov – 28016 – 78 – 2,83

Cluj – 34786 – 76 – 2,79

Maramureș – 13049 – 133 – 2,55

Mun. București – 1E+05 – 310 – 2,24

Brașov – 28196 – 132 – 2,11

Sălaj – 7011 – 29 – 1,87

Suceava – 18315 – 112 – 1,82

Constanța – 29485 – 76 – 1,77

Satu Mare – 8157 – 59 – 1,73

Caraș – Severin – 7514 – 9 – 1,58

Galați – 18502 – 92 – 1,56

Bihor – 19760 – 65 – 1,55

Botoșani – 9583 – 71 – 1,54

Alba – 13567 – 35 – 1,53 (39 cazuri noi, potrivit DSP Alba, inclusiv cele din focare existente)

Hunedoara – 13249 – 76 – 1,34

Bacău – 18399 – 67 – 1,32

Arad – 15478 – 47 – 1,25

Dolj – 17117 – 63 – 1,25

Neamț – 12435 – 55 – 1,24

Sibiu – 18294 – 28 – 1,2

Teleorman – 8797 – 66 – 1,19

Vâlcea – 10899 – 49 – 1,16

Dâmbovița – 16315 – 59 – 1,13

Giurgiu – 7201 – 25 – 1,13

Vaslui – 11791 – 32 – 1,11

Bistrița – Năsăud – 8109 – 20 – 1,06

Brăila – 9213 – 16 – 1,06

Mureș – 16420 – 43 – 0,98

Tulcea – 6003 – 12 – 0,93

Ialomița – 7517 – 20 – 0,91

Prahova – 25722 – 71 – 0,9

Călărași – 7017 – 15 – 0,86

Mehedinți – 5494 – 19 – 0,81

Argeș – 20049 – 33 – 0,78

Gorj – 5614 – 31 – 0,75

Covasna – 5475 – 11 – 0,72

Iași – 30751 – 109 – 0,71

Harghita – 5729 – 17 – 0,62

Vrancea – 7661 – 21 – 0,6

Buzău – 8888 – 14 – 0,53

Olt – 10421 – 30 – 0,53

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.001 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Municipiul Bucureşti – 147

Timiş – 74

Galaţi – 66

Suceava – 63

Constanţa – 59

Cluj – 53

Satu Mare – 43

Hunedoara – 39

Iaşi – 37

Teleorman – 34

Vaslui – 24

Alba – 21

Braşov – 21

Gorj – 21

Botoşani – 20

Maramureş – 20

Ilfov – 18

Prahova – 17

Sibiu – 17

Arad – 16

Neamţ – 16

Argeş – 15

Sălaj – 14

Dolj – 13

Giurgiu – 13

Mureş – 13

Olt – 13

Bistriţa – Năsăud – 12

Dâmboviţa – 12

Covasna – 11

Ialomiţa – 11

Bacău – 10

Bihor – 8

Vâlcea – 6

Mehedinţi – 5

Brăila – 4

Vrancea – 4

Buzău – 3

Harghita – 3

Călăraşi – 2

Tulcea – 2

Caraş – Severin – 1

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 39 de cazuri COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența în municipii, orașe și comune din județ la 14 zile

Publicat

Au fost înregistrate 39 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba, marți, 26 ianuarie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, au fost raportate 13.661 de persoane care au contactat virusul.

Dintre acestea 12581 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 364 decese.

Luni, în Alba au fost prelucrate 458 de probe (240 la SJU si 218 la DSP). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 153640.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (30 cazuri noi)

Alba Iulia – 18

Aiud – 5

Ocna Mureș – 2

Zlatna – 2

Blaj – 1

Sebeș – 1

Teiuș – 1

Rural (6 cazuri noi)

Mihalț – 2

Câlnic – 1

Cetatea de Baltă – 1

Livezile – 1

Unirea – 1

Alte 3 cazuri confirmate în focare existente.

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba (12-25 ianuarie) – 1,53 (anterior 1,56).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri în perioada 12-25 ianuarie – incidența cazurilor COVID-19

Alba Iulia – 212 cazuri – 2,77 (anterior 2,83)

Cugir – 53 cazuri – 2,03 (anterior 2,17)

Câmpeni – 15 cazuri – 2,02 (anterior 2,15)

Teiuș – 14 cazuri – 1,92 (anterior 1,78)

Abrud – 10 cazuri – 1,89 (anterior 2,08)

Aiud – 40 cazuri – 1,57 (anterior 1,45)

Zlatna – 10 cazuri – 1,25 (anterior 1,13)

Sebeș – 41 cazuri – 1,24 (anterior 1,21)

Blaj – 20 cazuri – 0,96 (anterior 0,96)

Ocna Mureș – 10 cazuri – 0,71 (anterior 0,64)

Baia de Arieș – 2 cazuri – 0,52 (anterior 0,52)

Mediul rural:

Localitate – cazuri în perioada 12-25 ianuarie – incidența cazurilor COVID-19

Daia Română – 23 cazuri – 7,35 (anterior 7,34)

Întregalde – 2 cazuri – 3,52 (anterior 3,52)

Meteș – 9 cazuri – 3,18 (anterior 3,54)

Stremț – 7 cazuri – 2,85 (anterior 2,83)

Galda de Jos – 11 cazuri – 2,43 (anterior 3,10)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

”Majorarea pensiilor cu 40% este o iluzie”. Declarațiile ministrului Muncii, Raluca Turcan

Publicat

p

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat că majorarea pensiilor cu 40% este o iluzie. Efortul bugetar ar fi potrivit Ralucăi Turcan, de 138 de milioane de lei, imposibil de acoperit. 

Declarațiile ministrului Muncii:

“Eu subiectul pensiei aş dori în Guvernul Cîţu să-l scoatem complet din lupta politică şi să spunem foarte limpede următorul lucru: s-a vehiculat foarte mult o majorare de 40% a pensiilor, însă această majorare niciodată nu a fost pregătită şi dorită la modul real.

O majorare cu 40% a pensiilor înseamnă un efort bugetar de 138 de miliarde, pe care România în nicio etapă a dezvoltării ei, chiar şi în anii de pandemie, nu şi l-ar fi putut permite.

Mai mult decât atât, în momentul în care s-a deschis subiectul acestei iluzorii majorări de 40%, era necesară o etapă de pregătire şi de recalculare a tuturor pensiilor, astfel încât, pe o nouă formulă, să crească pensiile cu 40%.

Această etapă a fost angajată prin lege în iunie 2019, când era PSD la guvernare, şi în trei luni de zile ar fi trebuit, printr-un singur ordin de ministru, să înceapă această evaluare a tuturor dosarelor de pensie, să fie pregătite pentru ca după ce se stabileşte formula pe noua lege să apeşi un buton şi pensiile să se recalculeze. Evident că lucrul acesta nu s-a întâmplat.

Anul acesta planul este următorul, pentru că vreau să lăsăm orice logică politică la o parte şi să le spunem oamenilor cum stau lucrurile: începem procesul de recalculare a pensiilor; în zilele următoare voi emite un ordin prin care se evaluează toate dosarele de pensie, astfel încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, să putem ajunge, sper eu în maxim un an şi jumătate, la o recalculare a tuturor pensiilor în România.

Sursă: stirileprotv.ro, b1tv.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ASF a dat amenzi uriașe șefilor companiei City Insurance. Cea mai mare amendă: 530.000 de lei

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF, arbitrul pieței asigurărilor) i-a amendat cu sute de mii de lei pe membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere ai companiei City Insurance pe motiv că nu au furnizat instituției informațiile necesare pentru evaluarea activității, potrivit unui comunicat al ASF.

Comunicatul ASF:

În ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări (S.A.R.) a prezentat rezultatele activității de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A.

În cadrul procesului de supraveghere, A.S.F. a solicitat City Insurance S.A. informații și documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societății.

Citește și: Modificări importante la decontarea daunelor prin polițele RCA. Șoferii vor primii banii direct de la asiguratorul lor

Informațiile solicitate nu au fost transmise Autorității, iar conducerea executivă și conducerea superioară a societății nu s-au asigurat că informațiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziție în termenul stabilit, A.S.F. fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuțiilor conferite prin lege.

Prin urmare, Consiliul A.S.F. a decis sancționarea membrilor Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere, după cum urmează:

Directorat:

– Domnul Renato Szilagyi, Președinte Directorat – amendă în cuantum de 530.000 lei;

– Domnul Buzerea Barbu Mircea, Vicepreședinte al Directoratului – amendă în cuantum de 500.000 lei;

– Domnul Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului – amendă în cuantum de 500.000 lei.

Consiliu de Supraveghere:

– Domnul Browne Woodthorpe Robert, Președinte al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei;

– Domnul Rossler Max Walter, Vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei;

– Domnul Pascale Cristian, membru al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei;

– Doamna Arampova Aelita, membru al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei;

– Domnul Papanikolaou Epameinondas, membru al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate