Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ASTRO 2015: Ce aduce ANUL lui JUPITER şi al CAPREI de LEMN pentru POLITICIENII din ALBA

Publicat

horoscop 2015_zodiac În 2015, anul lui Jupiter, sunt aşteptate evenimente importante, grandioase, de bun augur. În horoscopul chinezesc, din 19 februarie începe Anul Caprei (Oii) de Lemn, ce prevesteşte o perioadă veselă şi lipsită de griji. Însă pentru fiecare, anul 2015 aduce o surpriză.

Deşi ultimii ani au fost marcaţi de multe situaţii tensionate, ce păreau să ducă într-o direcţie destul de periculoasă, se pare că în 2015 procesele distructive iau sfârşit. Este un an în care armonia îşi face din nou loc în vieţile noastre. Nu numai horoscopul chinezesc indică o schimbare a traiectoriei, ci aceasta este confirmată şi de numeroşi astrologi din lumea occidentală.
În primul rând, va intra în joc tranziţia lui Saturn în zodia Săgetător, ceea se va traduce printr-o toleranţă crescută faţă de cei din jur şi o tendinţă de a evolua pe plan spiritual. Tensiunea dintre Uranus şi Pluto, care a început în iunie 2012, se va topi odată cu noul an. În august 2015, Jupiter îşi face tranziţia către zodia Fecioară, o schimbare ce afectează în special aspectele ce ţin de bani şi sănătate.

În funcţie de anul şi data naşterii, vă prezentăm cum ar putea fi 2015 pentru politicienii din Alba.

TAUR – Florin Roman (PNL Alba, vicepreşedinte CJ Alba) – 22 aprilie 1974; Cornel Comşa (deputat independent de Alba) – 5 mai 1977

florin roman Anul 2015 se anunţă a fi unul foarte profitabil pentru nativii acestei zodii. Banii par să îşi facă drum către portofelele lor, în cele mai neaşteptate momente şi pot proveni din surse la care nativii nu s-ar fi gândit vreodată. Şi cu dragostea vor sta bine.

Cât despre sănătate, starea Taurilor va fi stabilă: nu vor avea loc nici schimbări mari, dar nici îmbunătăţiri majore.

Anul 2015 este excelent pentru demararea unor acţiuni importante, inclusiv pentru începerea, continuarea sau reluarea studiilor. Vârsta nu conteazâ, atata timp cât studiile vâ pot aduce avantaje. Lunile de maximâ iniţiativă şi eficienţă sunt august şi septembrie.

Prima parte a anului este o perioadă în care multe vise pot prinde contur. Faceţi planuri noi, se nasc speranţe şi mai mari în sufletul dumneavoastră şi priviţi cu multă încredere spre viitor.

cornel comsa Vă simţiţi liber în tot ce faceţi, nu aveţi limite sau restricţii şi vă manifestaţi după propria voinţă, independent şi încrezător în propriile acţiuni. Primiţi sfaturi de la persoane competente în activitate de consiliere: consilieri juridici, financiari, profesori, care vă vor oferi o anume ghidare pentru continuitatea unor proiecte.

Pe plan financiar, 2015 este un an generos. În mod sigur nu rămâneţi cu buzunarul gol. Dacă ştiţi că meritaţi, puteţi chiar să cereţi o bursă sau o mărire de salariu, pentru că aveţi şanse mari să vi se acorde. Martie ar fi o lună potrivită, dar nu singura.

În septembrie pare a fi un moment favorabil schimbărilor radicale în plan profesional: schimbarea locului de muncă, avansare pe o altă treaptă ierarhică, extinderea clientelei. Veţi intui foarte bine persoanele de care este bine să vă apropiaţi pentru a fi sprijiniţi. Veţi lega prietenii foarte puternice, mai ales cu bărbaţi şi persoane mai în vârstă.

Pentru cei deja căsătoriţi, este un moment bun pentru armonizarea energiilor în cuplu, orice problemă anterioară – conflicte, dezechilibre – ajungând mai uşor la consens.

GEMENI – Alin Cucui (vicepreşedinte CJ Alba) – 31 mai 1976; Gheorghe Valentin Rotar (primar Blaj) – 7 iunie 1964, Dorin Nistor – 10 iunie 1973

Alin Cucui 2015 va fi un an energic pentru dinamicii Gemeni, care vor simţi că pot cuceri întreaga lume. Nativii vor fi nevoiţi să ia decizii importante referitoare la carieră, ceea ce le-ar putea crea dificultăţi. Gemenii trebuie să fie foarte atenţi cu cheltuielile în 2015 şi să nu se arunce la niste achiziţii nejustificate.

Astrele spun că anul acesta veţi încerca ceea ce v-a fost teamă să încercaţi demult: să faceţi schimbări pe toate planurile care nu vă aduc satisfacţii, să nu mai aşteptaţi ca alţii să ia decizii în locul dumneavoastră şi să luptaţi să faceţi din viaţă exact ce vă doriţi.

Veţi fi supuşi şi la unele încercări. Nu e cazul să vă descurajaţi, pentru că, până la urmă, viaţa este o luptă continuă. După primele 6 luni ale acestui an, lucrurile se vor mai relaxa într-o oarecare măsură.

 

 

dorin nistor În privinţa banilor, situaţia dumneavoastră este cam încurcată: unele resurse secundare pot fi întrerupte sau diminuate, pot apărea dificultăţi legate de o împărţire (partaj, succesiune) care nu vă avantajează; apoi, anumite obligaţii financiare devin împovărătoare, secatuindu-vă bugetul (rate, chirii, taxe etc.); în plus, aveţi tendinţa de a cheltui mai mult decât vă permite punga.

În luna iulie este posibil să vă încercaţi norocul pe alte meleaguri. Sunteţi foarte atraşi de străinătate şi, din a doua parte a anului, vă puteţi face curaj în acest sens.

gheorghe-rotar Pot apărea schimbări majore în plan profesional, cum ar fi o reprofilare, un curs de specializare, o altă direcţie, o altă profesiune, o altă funcţie. Se pun alte baze ale evoluţiei dumneavoastră socio-profesionale. Vă bucuraţi de sfaturile sau ajutorul concret al unui superior.

Luna octombrie deschide o perioadă benefică asocierilor de orice fel. Nu mai doriţi să fiţi singur şi iesiţi în întâmpinarea celorlalţi cu mai mult interes.

Acordaţi mai mare atenţie aspectului dumneavoastră fizic, investiţi mai mult în ceea ce formează imaginea dumneavoastră publică. Anul descrie o etapă bună a vieţii dumneavoastră, priviţi totul cu încredere şi optimism. Sunt câteva luni de succes în plan sentimental.

Sănătatea, mai ales de la finalul lunii martie până la începutul lui septembrie, va fi cât se poate de bună. La starea dumneavoastră foarte bună va contribui şi faptul că veţi face mult sport din plăcere.

 

 

RAC – Sorin Ioan Bumb (administratorul judeţului Alba) – 18 iulie 1966, Silviu Ponoran (primar Zlatna) – 1 iulie 1959

sorin bumb Veşti bune pentru anul 2015. Racii vor avea parte de un an mai vesel decat cel anterior, în care vor lega noi prietenii şi se vor distra mai mult decât în mod obişnuit. Dacă vor încerca să nu se deprime din cele mai mici neajunsuri, Racii vor avansa în carieră, mai ales datorită unor noi abilităţi asimilate pe parcursul anului.

La începutul acestui an sunteţi mult mai comunicativ, mai deschis, mai jovial, vorbiţi şi scrieţi cu mult aplomb, întreţineţi relaţii armonioase cu lumea.

Sunteţi o prezenţă agreabilă în anturajul dumneavoastră apropiat, reuşind să-i influentaţi pozitiv şi pe ceilalţi. Şansa dumneavoastră stă în comunicare, deci trebuie să găsiţi o modalitate de a comunica lumii ce aveţi de spus.

Luna martie va aduce mai multă siguranţă de sine, dar aveţi tendinţa să munciţi mult prea mult şi există pericolul de a vă epuiza. Începând cu această lună, veţi fi foarte îndârjiţi la locul de muncă, cea mai multă energie consumând-o acolo. Din păcate, nu veţi putea să vă afirmaţi încă pe măsura eforturilor depuse şi veţi fi dezamăgiţi; aveţi impresia că pedalaţi în gol.

silviu ponoran Viaţa dumneavoastră va fi puternic influenţată de sectorul fiananciar. Sunt previzibile creşteri ale veniturilor, dar este bine să nu vă bazaţi pe câştiguri picate din cer, pentru că veţi munci pentru fiecare bănuţ.

De la sfârşitul lui septembrie, Racii încep să primească însărcinări tot mai importante, puterea lor de muncă sporeşte şi începe să se întrevadă o reuşită însemnată pe plan profesional. Octombrie aduce evenimente importante în acest sens.

Pentru unii este un moment ideal pentru studiu, li se oferă şansa de a învăţa ceva nou şi atractiv, pentru alţii este un moment ideal de a deveni părinţi, simţind mai mult ca oricând nevoia de a avea copii cărora să le oferiţi grija şi dragostea de care sunteţi capabil.

Sănătatea vă poate juca feste, mai ales în prima jumătate a anului. Sunt posibile intervenţii chirurgicale.

LEU – Gheorghe Feneşer (prefect de Alba) – 6 august 1956

feneser1 În ceea ce priveşte munca, deşi nimic nu este simplu şi apar destule dificultăţi, până în octombrie sunt şanse maxime să apară cel puţin o reuşită adevărată. Afacerile prosperă datorită unor asocieri sau colaborări de succes, de aceea trebuie să acceptaţi relationarea cu ceilalţi.

Anul debutează cu probleme financiare serioase, fapt ce va face ceva mai pesimişti. Nu este totuşi cazul să deveniţi închişi, pentru că dupa 25 ianuarie încep să se urnească toate încet, încet, în direcţia proiectată deja de anul trecut.

Un plan ce părea blocat fără ieşire în anii anteriori poate cunoaşte acum o redresare fantastică şi o revenire la normal. Unele lucruri ce păreau definitiv pierdute pot reveni acum în prim planul atenţiei dumneavoastră cu mari şanse de evoluţie pozitivă.

Deveniţi o persoană populară, cu mulţi prieteni, dar s-ar putea ca în anturaj să se strecoare uneori şi „paraziţi” care să profite de bunăvoinţa dumneavoastră.

În final, cel mai important avertisment: sănătatea nu trebuie în niciun caz neglijată în 2015. Chiar dacă vă simtiţi în formă, tot ar fi bine să faceţi un control general.

FECIOARĂ – Ioan Rus (preşedintele de onoare PSD Alba) – 12 septembrie

ioan rus Profesional, 2015 este unul dintre acei ani în care lucrurile se stabilizează şi merg aproape de la sine pe făgaşul potrivit. Este urmarea firească a reuşitelor din ultima vreme. Şi încă mai este loc pentru împlinirea speranţelor, mai ales că Fecioarele se bucură de simpatia şi sprijinul unor personaje influente.

Nativilor le reuşeşte în 2015 aproape tot ce îşi pun în minte, mai ales în chestiunile cu adevărat importante. Este un an deosebit, ce aduce noi idealuri, noi prieteni, proiecte de viitor mai îndrăzneţe. Este o perioadă de adevărată strălucire pentru dumneavoastră, radiaţi energie şi căldură. Vă manifestaţi personalitatea cu fermitate şi vă puteţi remarca uşor, ieşind mai mult ca oricând în lumina reflectoarelor.

În lunile mai si iunie pot apărea încurcături. În aceste perioade, Fecioarelor li se recomandă să se abţină de la împrumuturi şi investiţii şi să fie foarte vigilente în legatură cu veniturile partenerului.

Pentru toate Fecioarele, indiferent de data naşterii, este un an care oferă ocazii de progres pe plan profesional, de avansare şi îmbunătăţire a statutului.

Chiar dacă în acest an aveţi un organism rezistent, menajaţi-vă! Energia fizică pe care o aveţi este considerabilă şi poate să determine un interes crescut pentru sport.

BALANŢĂ – Teodor Atanasiu (senator PNL Alba) – 23 septembrie 1962; Dorin Șerdean (viceprimar Alba Iulia), 11 octombrie 1969; Mihai Horațiu Josan (primar Aiud) – 27 septembrie 1963

teodor atanasiu Anul 2015 este pentru Balanţe un an strategic, de decizii importante şi stabilizare profesională sau socială, un an de temelie. Cu o condiţie: să aibă multă răbdare şi tenacitate, fiindcă nimic nu se obţine prea simplu.

În 2015, nativii trebuie să se străduiască să devină mai organizaţi, mai ales dacă vor să obţină acele realizări la care visează de ani buni. În carieră pot apărea îmbunătăţiri. Esenţial este să reuşească să îşi recapete echilibrul şi să îşi distribuie corect timpul limitat pe care îl au.

 

 

Dorin Serdean, Consilier Local În acest an, se pot aştepta la orice. Poate fi cea mai revoluţionară perioadă din viaţă, cu evenimente bruşte şi neprevăzute, cu conjuncturi ieşite din comun, cu schimbări radicale. Fie că-şi dau seama sau nu, caută de fapt libertatea, noul şi originalul.

Muncile banale şi stereotipe îi vor exaspera, deci trebuie să se orienteze către preocupări care să le solicite creativitatea, originalitatea şi ingeniozitatea sau către o profesie în care să aibă cât mai multă libertate de mişcare.

 

 

horatiu josan Pe plan profesional, Balantele au din toamna o mare îndemânare în a întoarce situaţiile în favoarea lor. Prind din zbor ocaziile favorabile şi le exploatează cu abilitate şi înţelepciune. Îşi fac proiecte şi privesc cu mai multă îndrăzneală spre viitor.

În plan financiar nu trebuie să vă aşteptaţi la îmbogăţiri spectaculoase.

În prima parte a anului sunteţi capabili să îi înţelegeţi mai mult pe cei din jur, ştiţi exact ce doriţi de la ei şi de la dumneavoastră înşivă, nu mai şovăiţi în nici o direcţie şi toţi se pot baza pe dumneavoastră. Cuplul îl susţineţi cu zâmbetul pe buze chiar dacă nu arareori apar momente de încordare cauzate în special de răceala de care dă dovadă partenerul sau din cauza distanţei.

Cu sănătatea ar putea avea mari probleme nativii sensibili la schimbări de temperatură. Răcelile vor fi frecvente.

SCORPION – Călin Potor (PSD, deputat de Alba) – 12 noiembrie 1959, Clement Negruț (PMP – deputat de Alba) – 17 noiembrie 1964

calin potor Cel mai preţios sfat pe care îl pot urma Scorpionii în 2015 este să analizeze totul în amănunt înainte de a lua decizii. De asemenea, trebuie să faca un efort spre a fi mai deschişi, deoarece dacă rămân secretoşi şi tăcuţi nu vor putea avansa. Banii nu vor fi o problemă în noul an, care va fi propice pentru a face economii.

Ocupaţi să demonstraţi cât mai mult cât de capabili sunteţi în plan profesional, veţi cam neglija complet viaţa de familie. Nu înseamnă însă că aceasta este în pericol de destrămare, ci doar că răceala cauzată de griji, stres şi oboseală se va instala în acest plan pentru vreme îndelungată. Nu fugiţi însă de relaţii sociale care să vă ajute să prosperaţi, să avansaţi şi să călătoriţi mult. Va trebui însă să fiţi foarte stăpâni pe dumneavoastră înşivă, să ţineţi permanent legătura cu colaboratorii, să fiţi foarte sistematizaţi şi riguroşi.

În plan material nu duceţi lipsă de prea multe. E drept ca v-aţi dori să aveţi mai mulţi bani, să vă permiteţi mai multe, dar aveţi mai mult decât au alţii şi asta ar trebui să vă mulţumească.

clement negrut Partea cea mai neplăcută a acestui an este aceea că la serviciu sunteţi apreciaţi mai mult în vorbe, lăudaţi şi daţi drept exemplu, dar primele, avansările şi recunoaşterile oficiale se lasă aşteptate. Treceţi însă cu bine şi peste aceste teste psihice menite a vă pune la încercare răbdarea şi tenacitatea.

Sănătatea ar putea avea oarecum de suferit din cauza oboselii psihice şi intelectuale la care vă supuneţi. O alimentaţie adecvată, puţin sport şi vitaminele şi mineralele necesare v-ar susţine însă tonusul şi puterea de a merge nestingheriţi mai departe.

 

SĂGETĂTOR – Alexandru Pereș (senator de Alba) – 20 decembrie 1952, Paul Voicu (viceprimar, Alba Iulia) – 17 decembrie 1962

Prima parte a anului favorizează cu precădere realizările dobândite prin seriozitate şi muncă. Partea doua a anului ealexandru peresste mai bogată în surprize, în întâmplări neaşteptate, în posibilităţi ivite pe negândite, în ocazii care vă îmboldesc să adoptaţi noi modalităţi de acţiune, mai moderne sau mai originale.

Pe tot parcursul anului, anumite planete vor influenţa major viaţa dumneavoastră. Pot aduce un eveniment de destin prin care viaţa dumneavoastră capătă o altă culoare. Atunci veţi cunoaşte o altă faţetă a propriei dumneavoastre personalităţi, poate în alte condiţii de viaţă, în care energia dumneavoastră devine maximă, cheful de a trăi la fel şi descoperiţi dintr-o dată că o latură a personalităţii dumneavoastră nu a fost suficient folosită.

Va fi momentul revelarii unei alte identităţi, practic după acele luni descoperind că aţi devenit altul.

Paul Voicu Familia va fi centrul universului multora dintre dumneavoastră, chiar dacă ritmul de lucru pe care vi l-aţi autoimpus vă va răpi mult din timpul de petrecut în sânul familiei.

Sensibili şi puţin cam prea încăpăţânaţi, anul acesta ţineţi neapărat să arataţi cu degetul spre cei care v-au rănit în trecut. În inimă i-aţi iertat complet, dar vreţi neapărat să ţineţi minte pentru totdeauna ce vi s-a întâmplat, în speranţa că veţi şti să vă feriţi pe viitor.

Activitatea sportivă vă va face foarte mult bine, pentru că vă va consuma excesul de energie.

Cu sănătatea toate ar fi bune şi frumoase daca aţi reuşi să găsiţi timp să consultaţi doctorii atunci când problemele sunt doar la început, nu abia când se agravează.

CAPRICORN – Mircea Hava (primar Alba Iulia) – 26 decembrie 1956

mircea havaFiind mulţumiţi de dumneavoastră înşivă şi de cei care vă înconjoară, anul 2015 ar putea fi pentru dumneavoastră cel puţin la fel de bun ca 2014. Nimic nu vă poate induce gânduri negre, nimic nu ar trebui să vă deprime sau să vă producă sentimente negative.

Mândri în sinea dumneavoastră de ceea ce sunteţi, adorat de unii şi contestaţi tacit de alţii, continuaţi şi în acest an maniera explozivă de a-i trata pe cei din jur.

Anul acesta vă este avantajos pe multe planuri, aşa că nu ar trebui să ezitaţi când vi se fac anumite propuneri. Aveţi ocazia de a vă pune în practică ideile, de a fi susţinuţi de oameni deosebiţi, de a realiza ceea ce nici nu visaţi în anii anteriori.

Din toamnă, apar asocieri şi colaborări profitabile, noi cunoştinţe utile, mai mulţi clienţi şi contracte bune.

În familie, important pentru dumneavoastră este ca nimeni să nu se simtă neglijat, aşa că vă revărsaţi toata dragostea asupra celor care înseamnă cu adevărat ceva pentru dumneavoastră. Prietenii vă sunt mai dragi ca niciodata, dar totuşi familia rămâne pe primul loc.

Sănătatea ar putea să vă dea bătăi de cap şi să ia turnuri neaşteptate – şi neplăcute – în cazul exceselor alimentare.

VĂRSĂTOR – Ioan Dîrzu (deputat PSD Alba) – 1 februarie 1967; Adrian Teban (primar Cugir) – 2 februarie 1972, Ovidiu Jidveian – 8 februarie 1981

ioan dirzu În general indecişi şi totuşi echilibraţi în hotărâri, nativii Vărsători vor lua anul acesta prin surprindere pe cei care îi cunosc: vor lua decizii majore, care vor schimba în mare măsură viaţa lor dar oarecum şi pe a celor din jur. Una peste alta, vreţi să ieşiţi din anonimat, doriţi să demonstraţi că puteţi mai mult şi sigur veţi reuşi, căci astrele vă călăuzesc.

Luna martie este un punct de cotitură maximă pentru o mare parte dintre dumneavoastră, un proiect nou fiind cel mai probabil şansa dumneavoastră de a rezolva multe dintre problemele care vă frământă.

 

 

ovidiu jidveian Unii Vărsatori care îşi aleg obiective serioase şi nu caută succesul imediat, pot să avanseze binişor, dacă acţionează cu diplomaţie. Există unele domenii în care chiar au şanse foarte frumoase: studiile, comunicarea, călătoriile şi activitatea mentală.

Imaginea dumneavoastră publică se îmbunătăţeşte, începeţi să cunoasteţi persoane în care vă puneţi unele umbre de speranţă, în special dacă lucrează în domenii profesionale înrudite cu ale dumneavoastră.

În plan social s-ar putea spune că nimic nu iese din limitele normalului. Aveţi însă prea puţin timp liber şi pe acesta se cuvine să i-l acordaţi mai mult familiei. Oricum, se pare că multe dintre prieteniile dumneavoastră vechi s-au răcit, fie din cauza distanţei, fie a anturajului. Ar trebui să nu uitaţi însă de ei. Prietenii noi sunt puţini.

adrian teban primar cugir Familia nu joacă un rol deosebit de important în deciziile dumneavoastră, căci tindeţi să hotărâţi singuri ce doriţi să faceţi. Nu îi va plăcea deloc însă acest lucru partenerului de viaţă. Important este totuşi să vă sfătuiţi cu partenerul de cuplu atunci când decideţi ceva în numele amândurora.

Sănătatea ar trebui îngrijită ceva mai mult, sportul fiind cel mai indicat pentru dumneavoastră. Evitaţi tratamentele “după ureche”, dar nici nu mergeţi la medic pentru cea mai mică migrenă!

 

PEŞTI – Ion Dumitrel (preşedintele CJ Alba) – 20 martie 1958; Dan Simedru (PNL, deputat de Alba) – 26 februarie 1962

ioan dumitrelÎn general, anul acesta va fi bun. Nu vă este teamă de muncă, atâta vreme cât ştiţi că veţi avea câştiguri pe măsură şi vă veţi orienta să legaţi prietenii cu persoane foarte influente.

Veţi pune bazele unui nou început pe toate planurile. Vreţi ca viaţa dumneavoastră să ia cursul pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna şi ferească Dumnezeu să încerce cineva să vi se opună!

Studiaţi mult, citiţi mult, sunteţi atras de latura abstractă a vieţii, eliberându-vă de cotidian. Intraţi într-o altă lume în care acumulaţi multe informaţii noi, utile evoluţiei dumneavoastră intelectuale şi spirituale.

În plan profesional, intuiţia, sentimentul responsabilităţii, aspiraţia către progres, puterea imaginaţiei, dar şi încăpăţânarea nativă vă ofera noi oportunităţi de avansare. Ca şi anul trecut, important este să vă bazati pe propriile dumneavoastră forţe chiar dacă nu este absolut necesar să va spetiţi muncind. Banii sosesc, încet dar sigur şi cu certitudine veţi reuşi să economisiţi destul de mult.

dan coriolan simedru Banii vin şi pleacă, dar vă rămân suficienţi cât să începeţi să faceţi economii pe care vă veţi putea baza mai târziu, pe la sfârşitul anului. Veţi reuşi să ajutaţi financiar şi câţiva amici care nici nu se aşteaptă la un asemenea gest din partea dumneavoastră. Important este că reuşiţi să vă faceţi noi prieteni, dar nu unii “cumpăraţi”, ci unii care vă vor fi cu adevarat recunoscători şi apropiaţi sufleteşte vreme îndelungată.

În ceea ce priveşte sănătatea, ţineţi sub control tensiunea arterială, evitaţi stresul prelungit şi oboseala intelectuală excesivă!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax