Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Asumarea Legii Educaţiei, motiv pentru o nouă moţiune de cenzură

Publicat

UPDATE: Vineri, ora15.30

Moţiunea de cenzură iniţiată de reprezentanţi ai Opoziţiei – PNL, PSD – privind angajarea răspunderii pentru Legea Educaţiei de către Guvernul Boc a fost depusă, vineri, la Camera Deputaţilor şi la Senat.

Proiectul Legii educaţiei a fost susţinut joi, în plenul Parlamentului, de către premierul Emil Boc, în sensul angajării răspunderii pentru acesta de către Guvern. Potrivit premierului, legea reprezintă un proces important de modernizare şi reformare a sistemului de învăţământ, prin care elevii au dreptul de a beneficia de predarea unor materii de bază în limba maternă (de ex., maghiară) sau opţiunea de a participa la ore suplimentare, după terminarea cursurilor, pentru rezolvarea temelor. Parlamentul a adoptat iniţiativa Guvernului de angajarea a răspunderii, cu 12 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

Asumarea de către Guvern a răspunderii pentru schimbarea Legii educaţiei a dat motiv Opoziţiei pentru o altă moţiune de cenzură. De altfel, reprezentanţii Opoziţiei au şi părăsit sala în care s-a desfăşurat şedinţa în plen pe subiectul Legii educaţiei, asumarea fiind realizată în lipsa lor. Potrivit Constituţiei, după ce o moţiune de cenzură a fost respinsă – cazul moţiunii „majoritare şi populare” de miercuri, când aceasta a căzut la vot în plenul Parlamentului – parlamentarii care au semnat-o nu mai au dreptul de a iniţia, în aceeaşi sesiune, o altă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea. Şi cum, joi, Guvernul a ales această modalitate de susţinere a unei legi, liberalii au început discuţiile pentru depunerea acestei noi moţiuni de cenzură, cu referinţă directă la Legea educaţiei. Aceştia au declarat că încearcă să depună moţiunea sâmbătă, la prânz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax