Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atac cibernetic complex la Rompetrol, cu impact asupra unor servicii. DNSC confirmă incidentul de securitate cibernetică

Publicat

DNSC a fost notificat, luni, de către compania Rompetrol cu privire la un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii. Compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat de către compania Rompetrol cu privire la un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii.

„Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea rafinăriei Petromidia nu este afectată, iar activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar”, potrivit comunicatului de presă.

Echipa Directoratului se află în contact permanent cu organizația afectată pentru remedierea problemei, oferind asistența necesară în acest caz.

UPDATE: CNAIR – nu funcționează sistemul de roviniete și peaje la Rompetrol

”Emiterea rovinietelor și a peajelor în rețeaua Rompetrol nu este momentan posibilă.

Compania Națională de Administrare a Infrastucturii Rutiere SA anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că, din cauza unor probleme tehnice la sistemul informatic al distribuitorului SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL, emiterea rovinietelor și a peajelor în rețeaua acestuia nu este posibilă”.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax