Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Atac informatic la site-ul AFM. Ministerul Mediului: s-a încercat blocarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice

Publicat

Ministerul Mediului a anunțat luni după-amiaza că site-ul AFM a rezistat unui atac informatic de tip DDoS, vineri, 9 iunie. Potrivit sursei citate, atacul a fost realizat cu scopul de a bloca desfășurarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Sud-Est.

”La data precizată, site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, a primit aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare din țări precum: Thailanda, Hong Kong, China, India, Coreea de Sud, Bangladesh, SUA, Brazilia, Argentina, Yemen, Africa de Sud, Croația, Rusia, Ungaria și Serbia.

Astfel, specialiștii au considerat că se întrunesc condițiile unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) și au raportat situația autorităților competente.

În urma unei analize interne la nivelul AFM, s-a stabilit faptul că atactul nu viza obținerea de informații și date despre proiectele și programele Administrației Fondului pentru Mediu, ci s-a dorit sabotarea sesiunii Casa Verde Fotovoltaice pentru regiunea sud-est”, anunță ministerul.

Minister: site-ul a rezistat

Potrivit sursei citate, infrastructura informatică pusă la dispoziție de AFM pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a rezistat atacului cibernetic și programul s-a desfășurat în condiții normale.

”Astfel, 10.620 de persoane fizice din Regiunea Sud-Est, din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea au putut să își depună dosarele de finanțare și au epuizat bugetul de 212,4 milioane de lei alocat acestei regiuni în 6 minute”, precizează ministerul.

Măsuri pentru prevenirea altor atacuri

Având în vedere tentativa de sabotaj care a avut loc în data de 9 iunie 2023 și pentru a preîntâmpina alte eventuale atacuri cibernetice ce pot avea ca scop sabotarea programului, conducerea Administrației Fondului pentru Mediu și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a luat decizia de a permite doar IP-urilor din Europa să mai poată accesa platforma https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ pentru a încărca dosare de finanțare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice vor continua conform calendarului publicat pe site-ul www.afm.ro, în data de 14 iunie 2023, ora 10.00, persoanele fizice din județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman își vor putea depune dosarele de finanțare în limita bugetului alocat regiunii, în valoare de 280,9 milioane lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax