Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Atac sângeros la Viena. OFICIAL: PATRU MORȚI și 15 răniți. Un atacator a fost ucis, alți patru teroriști au fost arestați

YouTube video

Publicat

Acțiune de amploare a Poliției în centrul Vienei, luni seara, unde sunt relatări despre focuri de armă, persoane rănite, luări de ostatici și patru persoane ucise, printre care și un terorist.

Ministrul de interne austriac a numit oficial incidentul ca ”atac terorist”.

Patru persoane au fost ucise, iar alte 15 sunt rănite în urma atacului sângeros care a avut loc, luni seara, în centrul Vieniei. Autoritățile au anunțat că unul dintre atacatori a fost ucis într-un schimb de focuri cu forțele de ordine. Patru persoane au fost arestate, iar unul dintre ei este căutat de polițiști, scrie BBC.

UPDATE: 3 noiembrie, ora 10:58 Doliu național în Austria timp de trei zile, drapelele sunt coborâte în bernă, anunță publicația Der Standard .

Patru au fost arestați, iar unul ar fi încă în libertate și este căutat de polițiști. Un alt atacator a fost ucis, despre care autoritățile austriece au spus că un simpatizant al Statului Islamic.

Presa din Austria a oferit mai multe informații despre atacatorul ucis. Florian Klenk, redactorul-șef al ziarului Falter, a spus că este vorba despre un tânăr de 20 de ani, născut în anul 2000 în Viena din părinți de origine albaneză, veniți în Austria din Macedonia de Nord.

Tânărul era monitorizat de poliție pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS. Potrivit sursei citate, el a fost împiedicat să plece, dar poliția nu a crezut că poate organiza un atac terorist acasă.

UPDATE 3 noiembrie ora 8,30: Frank Ruf, directorul general pentru Siguranta publica din Viena, a declarat ca analizeaza mii de filmari trimise de martori. „Peste 20.000 de videoclipuri au fost trimise catre platforma politiei. Le multumesc oamenilor care ne-au oferit aceste dovezi”, a spus Ruf. El a adaugat ca o echipa de ancheta formata din 35 de membri a examinat pana acum 20% din videoclipuri.

– Trei persoane au murit, doi bărbați și o femeie.

15 persoane sunt grav rănite, inclusiv un ofițer de poliție.

Atacul a fost comis de cel puțin un suspect care a fost împușcat și ucis de poliție. Se consideră că agresiunea are un „motiv islamist”, a spus poliția. În cadrul unei conferințe de presă din această dimineață, ministrul de interne Karl Nehammer a declarat că persoana înarmată care a fost împușcată de poliție a fost „radicalizată” și era un simpatizant ISIS.

Suspectul era înarmat cu o pușcă de asalt, dar și cu alte arme. Suspectul purta ceea ce părea a fi o vesta explozivă, dar s-a dovedit că nu este așa. Echipele SWAT au percheziționat apartamentul suspectului.

UPDATE 3 noiembrie ora 00,30: 15 persoane au fost rănite în atacul din Viena, potrivit unui nou bilanț oficial. O persoană a murit și mai multe sunt rănite grav, inclusiv un polițist. Un atacator a fost ucis de poliție. Polițiștii acționează în 6 locații, scrie digi24.ro.

Mai multe persoane au fost rănite, a anunțat poliția, care a făcut un apel către locuitori să stea departe de locurile publice și de mijloacele de transport.

UPDATE Poliția vieneză anunță șase locuri unde ar avea loc atacurile, un mort și mai mulți răniți și spune că este confirmat decesul unei persoane.

Cel puțin o persoană a murit, potrivit Der Standard, informație confirmată și de Poliție, ulterior.

Unul dintre atacatori „ar fi murit, altul ar fi fugit” şi o persoană a fost arestată, a precizat Ministerul de Interne, citat de agenţia de presă austriacă APA.

Sky News relatează că un ofițer de poliție a fost rănit grav, iar o persoană ar fi fost ucisă în schimbul de focuri. Informația despre persoana ucisă vine de la ziarul Falter, care citează ca sursă ministerul de interne al țării.

YouTube video

Informațiile inițiale erau că au fost auzite mai multe împușcături în apropierea unei sinagogi. Ulterior, Oskar Deutsch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Viena, a precizat că ”în acest stadiu, nu este posibil să se spună dacă a fost vizată sinagoga”, edificiul fiind închis la ora atacului.

Trei persoane rănite au fost duse la spital, potrivit unui purtător de cuvânt din domeniu sănătății, Christoph Mierau, citat de agenția APA.

 

YouTube video

Potrivit presei locale, ar fi luări de ostatici la un magazin din centrul Vienei și alta la restaurantul Akakiko de la hotelul Hilton.

Citește mai multe detalii pe Romania24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 03.11.2020 at 13:18

    Pai asa se intampla cand aduci toti neavenitii in tara sub diverse motive. Acum isi fac de cap de parca ar fi tara lor. Politica europeana de inalt nivel !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate