Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atanasiu: „Nu avem nicio obligație față de partenerii din USL”. Vezi de ce protocolul social-liberal este facultativ în Alba

Publicat

Dacă „ping pong”-ul din USL Alba, nenumăratele replici acide aruncate dintr-o parte în alta a fileului USL-ist sunt o problemă din punct de vedere etic în interiorul unei uniuni politice, majoritățile politice create de PNL sau PSD cu alte formațiuni sunt acceptate de protocolul USL în Alba. Prezent în conferința de presă a PNL Alba, senatorul liberal Teodor Atanasiu a explicat câteva aspecte ale protocolului USL, care justifică situația din Alba.

Potrivit lui Atanasiu, atâta timp cât USL nu a câștigat majoritate în urma alegerilor, nu există nicio obligație reciprocă între partidele partenere din Uniune. De aceea, în Consiliul Județean există o „alianță” PDL-PNL, ceea ce a făcut ca PSD să nu aibă un vicepreședinte, la fel cum la Sebeș, datorită negocierilor purtate de primarul PSD Alexandru Dăncilă, PNL a rămas fără post de viceprimar.

„La Alba este un lucru evident: USL nu a câștigat majoritate la alegeri. Este în minoritate în Consiliul Județean, în Consiliul Local Alba Iulia, la Sebeș și în multe alte Consilii Locale. Neavând majoritate, în unele locuri am reușit să creăm majorități cu alte formațiuni politice, în alte locuri nu am reușit să creăm aceste majorități. Protocolul USL este foarte clar: acolo unde nu reușim să creăm majorități cu alte formațiuni, nu avem nicio obligație reciprocă vizavi de partenerii din USL. Obligațiile partidelor componente din USL, reciproce, sunt doar acolo unde USL reușește să-și creeze majorități”, a explicat Atanasiu.

Din acest motiv, pentru că nu au reușit să creeze majoritate, nu avem viceprimar la Sebeș și PSD nu are vicepreședinte la Consiliul Județean.

Cât despre jigniri, denigrări sau scandaluri între membrii partidelor politice care compun USL, acestea sunt inadmisibile, mai spune Atanasiu, care a mai precizat că aceștia „se descalifică singuri ca oameni politici”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atanasiu jr

    sâmbătă, 11.01.2014 at 00:32

    obligatii nu aveti, bine k v-au scos consilieri si senatori in colegii. stai linistit k in 2 ani si tu vei fii istorie. adica CACARAU zice una si u ai kuraj sa faci alta?
    🙂 din ultimele declaratii ale lui CACARAU se intelege k se vor rupe actualele aliante la nivele judetene pdl pnl. sincer ai mare curaj sa zici nu…… te pooop papa PNL ( asta inteleg k vrei sa faci), sau retractezi si intri in rand 🙂
    piticu atomic daca se vede europarlamentar…. sa schimbe oglinda care il minte, fara PSD vedea el cosiliul judtean doar din exterior cand lua interviuri la Dumitrel daca ala avea bunavointa sa vorbeasca cu el

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax