Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ateliere de pictură și mozaic la Spațiul Muzeal Principia din Alba Iulia, din 9 iulie. Activități la ”Școala de vară” pentru copii

Publicat

În perioada 9 iulie – 30 august, la Muzeul Principia din Alba Iulia are loc „Școala de vară”. Vor fi două noi ateliere creativ-educative destinate celor mici.

Structurate pe două teme principale: pictură și mozaic, acestea vor avea loc săptămânal, în zilele de marți și joi, între orele 10.00 și 12.00.

„Principia în culori” – atelier de pictură, în fiecare zi de marți

Prin acest atelier este prezentată istoria picturii la romani, artă care a ajuns până în mediul militar. Copiii vor avea ocazia de a deveni creativi, să se exprime prin intermediul culorilor și să-și proiecteze propriul scut personalizat, așa cum au făcut-o și soldații Legiunii a XIII-a Gemina sau pictorii, în cazul scuturilor de ofițer.

Ei vor descoperi, de asemenea, rolul unui scutum și semnificația simbolurilor de pe el.

„Tesserarius la Apulum” – atelier de mozaic, în fiecare zi de joi

Un atelier plin de culoare, cu o temă deosebită – istoria romană la Apulum și o tehnică specială: mozaic pe suport de lemn. Participanții vor avea la dispoziție imagini cu modele de mozaic utilizate de către romani, dar vor putea și să dea frâu liber imaginației și să-și creeze propriul model.

”Vom călători, timp de o oră, într-un atelier de mozaic cu temă romană, din care nu vor lipsi povestiri despre această tehnică, uneltele specifice mozaicului, materiale de tot felul, precum și exemple de mozaic găsit la Apulum”, transmit organizatorii.

Cele două ateliere se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani. Numărul maxim de participanți la fiecare dintre ateliere este de 20 de persoane. Taxa de participare este de 20 lei.

Programări la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, la Spațiul Muzeal Principia, la telefon 0732.141.467/0371.337.148/0358.732.013 sau pe e-mail: turism@apulum.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate